Oud Jodan Boys speler benaderd voor match fixing

15-02-2013 20:31

Oud Jodan Boys speler Erik Tammer heeft in een interview tegenover Voetbal International toegegeven dat hij in de jaren '90 ooit benaderd is om mee te doen aan match fixing.Tammer, die destijds bij Excelsior speelde, was nog maar net met zijn betaald voetbal carriere begonnen en draaide een goed seizoen in Rotterdam Kralingen. In dienst van de Rotterdammers scoorde hij in twee seizoenen maarliefst 47 keer en door deze prestatie kon hij een avontuur in Portugal aan gaan bij Belenenses.

Tammer woonde nog bij zijn ouders thuis, toen hij gebeld werd door iemand die hem 5000 gulden bood om ervoor te zorgen dat Excelsior verloor. Het voorval vond plaats, één dag voor de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen, destijds ook nog eerstedivisionist. Tammer vertelde de onbekede man aan de andere kant van de lijn dat hij hier niet in mee ging en heeft nooit meer iets van deze persoon vernomen.

Eigenlijk was het voorval al in de vergetelheid geraakt, maar toen vorige week het nieuws naar buiten kwam betreffende de omvangrijke match fixing zaak waar Europol mee bezig was, werd hier toch weer even aan terug gedacht. Momenteel lijken er in de Nederlandse competities geen tot weinig wedstrijden verdacht, maar helemaal zeker is dit nog niet.

Of er ook in het amateruvoetbal aan match fixing gedaan wordt is niet bekend. Wel is het mogelijk om via organisaties als Unibet te gokken op wedstrijden in de Topklasse, dus de mogelijkheid en de wil zal er best kunnen zijn....