Patrick Akerboom per direct weg bij Jodan Boys

13-12-2013 06:16

De wegen van Jodan Boys en Patrick Akerboom zijn per direct gescheiden, dat heeft het bestuur van Jodan Boys gisteren bekend gemaakt. Het einde van de overeenkomst zou in goed overleg tot stand gekomen zijn.

Jodan Boys staat momenteel op de negende plaats in de Hoofdklasse B, toch enigszins teleurstellend na degradatie uit de Topklasse. Vooral in uitwedstrijden heeft Jodan Boys het moeilijk, zo ook de afgelopen twee wedstrijden uit tegen Hoek (2-1) en afgelopen week tegen XerxesDZB (2-0). Vooral dat laatste verlies was zuur aangezien Jodan Boys een aardige wedstrijd speelde en zeker meer verdiend had.

Patrick Akerboom was bezig aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer van Jodan Boys, nadat hij eerder een aantal jaren assistent trainer was. In maart 2011 nam Akerboom het roer over van Peter Klomp, die wegens slechte resultaten en slechte onderlinge verhoudingen binnen de groep, het veld moest ruimen. Patrick Akerboom wist toen handhaving in de Hoofdklasse A te bewerkstelligen en behaalde ook nog de winst in de RTV Rijnmond Cup. Het seizoen daarop wist Akerboom zelfs kampioen te worden met Jodan Boys en promoveerde naar de Topklasse. Vorig seizoen degradeerde Jodan Boys op de laatste speeldag nadat het een heel seizoen redelijk kon meekomen op het hoogste amateurniveau. Kortom een prestatie van formaat, welke de ploeg maar zeker ook de trainer voor geroemd mag worden.

Helaas gaat het dit seizoen wat minder met Jodan Boys. Na de uitschakeling in de districtsbeker en een negende plaats in de Hoofdklasse B, lijkt een prijs dit seizoen nog ver weg.

Assistent Frank den Oudsten neemt voorlopig het roer over van Patrick Akerboom. Het bestuur van Jodan Boys denkt momenteel na over het invullen van de vacature als hoofdtrainer. De vraag is nu dus wie er als hoofdtrainer meegaat op trainingskamp naar Gran Canaria en wie er na de winterstop voor de groep staat.

Laten we hopen dat dit besluit in ieder geval een positief resultaat heeft en dat Jodan Boys komende zaterdag de wedstrijd tegen RVVH succesvol zal afwerken.

In ieder geval wensen we Patrick Akerboom veel succes de komende tijd en hopen dat hij snel een nieuwe uitdaging zal vinden!