Periodekampioen in de Topklasse straks niet meer voor niks

04-06-2012 17:34

Mede in verband met de tegenvallende toeschouwersaantallen in de Topklasse is de KNVB een aantal voorstellen gaan bespreken om de competitie tot het einde toe interressant te houden. Nu kwam het voor dat de kampioenskandidaten al ruim vantevoren bekend waren, evenals de degradanten. Hierdoor waren de meeste wedstrijden voor de grote middenmoot minder aantrekkelijk. Dit was vooral te merken in de tegenvallende bezoekersaantallen in de laatste wedstrijden bij enkele clubs.

Één van de voorstellen die ter sprake kwam was de opzet om play-offs te spelen met de hoogst geeindigde zaterdag- en zondagclubs die dan zouden strijden om enkele plaatsen voor de tweede ronde van de KNVB beker. Hierdoor zouden een aantal clubs direct instromen met de betaald voetbalclubs. Dit plan is echter van tafel omdat de KNVB bang is dat het programma dan wel heel vol gaat worden aan het einde van de competitie. Zeker in het geval van eventuele beslissingswedstrijden.

Het andere voorstel, de zes periodekampioenen laten instromen in de tweede ronde van de landelijke beker, lijkt aantrekkelijk genoeg om volgend seizoen in te voeren. Het bondsbestuur zal nog wel officieel zijn goedkeuring moeten geven aan dit voorstel. Het is (nog) niet bekend of de kampioenen van de Topklasse voortaan ook zullen instromen in de tweede ronde van de KNVB beker.