Ruime nederlaag voor Jodan Boys op eigen veld.

01-10-2016 18:16

Jodan Boys heeft op eigen veld een geflatteerde nederlaag tegen Spijkenisse geleden. Toen minuten voor rust kwamen de bezoekers op voorsprong en tien minuten na rust maakte Marengo er 1-1 van. Spijkenisse naam weer de leiding,  waarna Jodan Boys op zoek ging naar de gelijkmaker. Hierdoor kwam er ruimte voor de bezoekers die daar vervolgens dankbaar gebruik van maakten. Spijkenisse scoorde nog twee keer en won dus met 1-4.

 

Jodan Boys begon vandaag zonder Bram van Loon en Mitchel Heerkens in de basis. Hierdoor waren er basisplaatsen voor Dirk Pieter Rietveld en Fanny Waandels. Bradley el Idrissi begon op de bank, net als Anouar Chairi aangezien Don Mimpen in de basis begon.

Jodan Boys begon niet onaardig aan de wedstrijd en kreeg al binnen tien minuten een goede kans. Bij een goede aanval van Jodan Boys krijgt Enzo Huntink de bal aangespeeld van Fanny Waandels. Zijn poging gaat echter net over het doel van de Spijkenisser doelman. Maar ook de gasten zijn gevaarlijk. Vijf minuten na de kans van Jodan Boys weet Dirk Pieter Rietveld een schot van Spijkenisse ternauwernood tot corner te verwerken. Maar deze kans is lang zo groot niet als de volgende kans voor Jodan Boys. Een schot van Adil Akanaoui kan ternauwernood door Dyron Bijl gekeerd worden voordat ie de doellijn passeert.

Mo Bellahcen stond ook vandaag weer in de basis na lang blessureleed. (foto: Dennis Lansbergen)

 

Verder is de wedstrijd aardig in evenwicht, met kansen voor beide kampen, maar toch gaan de bezoekers tien minuten voor rust aan de leiding dankzij een goal van Eric Polet. Even later had Jodan Boys op gelijke hoogte kunnen komen. Nadat Marengo de bal afgeeft op Waandels, hoeft hij alleen maar te scoren oog in oog met Dyron Bijl. Hij kiest echter de verkeerde kant en zo gaat deze kans voorbij.

Marvin Straver is vlak voor het rustsignaal nog even attent door een goede bal net over te tikken, waardoor de schade voor rust beperkt blijft.

 

Na rust komt Jodan Boys goed uit de kleedkamer. Zonder wissels weet de ploeg zich aardig te herstellen en al snel volgen de eerste kansen. Waandels schiet uit een goed geplaatste voorzet van Huntink uiteindelijk iets te wild over, waarna ook Marengo even later een poging kan wagen. Hij neemt een vrije trap, maar ziet zijn schot enkele centimeters naast gaan. Een minuut later is het echter wel raak. Dit keer kapt Marengo zijn tegenstander goed uit, waarna hij de bal achter doelman Bijl kan plaatsen. Zo staat Jodan Boys verdient op 1-1.

Levi Marengo na zijn treffer. Hij zet Jodan Boys op 1-1. (foto: Dennis Lansbergen)

 

Spijkenisse laat echter merken dat het niet voor niets naar Gouda gekomen is en na een gele kaart voor Huntink volgt al snel een grote kans voor de bezoekers. Marvin van der Pluijm schiet echter voorlangs. Maar dan is daar even later weer Polet die zijn ploeg op voorsprong weet te zetten. Zo kijkt Jodan Boys met nog 22 minuten op de klok weer tegen een achterstand aan.

Jodan Boys probeert na de gele kaart voor Don Mimpen nog op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Vlak voor tijd had ie misschien wel kunnen vallen, toen velen dachten dat Jodan Boys een penalty zou krijgen, maar scheidsrechter Kampman dacht daar anders over. Spijkenisse beseft dat het nog wel eens link zou kunnen worden in de slotfase en maakt dankbaar gebruik van de ruimte die ontstaat doordat Jodan Boys op de gelijkmaker jaagt. Zo counteren de bezoekers direct na de vermeende penaltyclaim naar een 1-3 voorsprong via Etien Mariana. En nog geen minuut later is het zlefs 1-4 via Serginio van AxelDongen.

Marvin Straver kan niet voorkomen dat Eric Polet de 1-2 maakt. (foto: Dennis Lansbergen)

 

Zo krijgt Jodan Boys dus een ruime nederlaag te slikken, een geflatteerde kunnen we wel stellen. Maar geflatteerd of niet, de punten gaan naar Spijkenisse en Jodan Boys daalt naar de achtste plaats op de ranglijst. Onder Jodan Boys in ieder geval nog vier ploegen die een wedstrijd minder gespeeld hebben, waarvan drie bij winst van de inhaalslag Jodan Boys nu kunnen passeren op de ranglijst. Kortom volgende week een belangrijke wedstrijd tegen debutant Argon. Zij staan momenteel elfde met acht uit zeven en zijn daarmee een direct concurrent op dit moment.

 

Statistieken wedstrijd:

01-10-16: Jodan Boys           - Spijkenisse           1-4  (0-1)
Doelpunten: 35' Eric Polet, 55' Levi Marengo, 68' Eric Polet, 90' Etienne Mariana, 90' Serginio van AxelDongen.
Gele kaart: 57' Enzo Huntink, 67' Etienne Mariana, 83' Don Mimpen.
Rode kaart: -
Toeschouwers : 400

Scheidsrechter: M. Kampman
Opstelling Jodan Boys :  Marvin Straver, Don Mimpen, Roald Heerkens, Dirk Pieter Rietveld, Martijn Jansen, Leroy Brank, Enzo Huntink (73' Bradley el Idrissi ), Mo Bellahcen, Fanny Waandels, Adil Akanaoui (73' Rayvano Salhuteru ), Levi Marengo.