Somalie verliest ook tweede wedstrijd, zij het nipt.

30-11-2012 16:16

Somalie heeft in de CECAFA Tusker Cup 2012 ook de tweede wedstrijd niet weten te winnen. Na het 5-1 verlies tegen Burundi afgelopen zondag, werd er woensdag met 0-1 verloren van Sudan. De nederlaag was extra zuur omdat Somalie goed speelde en het doelpunt pas vier minuten voor het einde van de officiele speeltijd viel. Ahmed Ali speelde net als in de vorige wedstrijd de volle negentig minuten mee.

Ahmed Ali (zevende van links) bij het Somalisch volkslied.

 

In de openingsfase van de westrijd zijn er aan beide kanten kansen. Eerst schiet Mohammed Salah van Somalie te zacht op het doel en even later brengt de Somalische keeper Moallin redding aan de andere kant. Somalie krijgt ook nog een vrije trap te nemen, net buiten het strafschopgebied, maar hieruit kan geen echt gevaar ontstaan. De Somalische defensie staat vandaag goed en weet menig aanval af te slaan. Alleen in de twintigste minuut krijgt Sudan een grote kans op de voorsprong. Bashir zet voor op Mousa vanuit een vrije trap, maar de speler van Sudan kan niet bij de bal en de Somalische defensie ruimt weer op.

Verder zijn er nog een aantal kansen voor Somalie, maar de Sudanese keeper en de verdedigers grijpen goed in. Verder is er in de eerste helft nog een gele kaart voor Sudan. Ruststand 0-0.

De Somalische supporters die zijn meegereisd naar Oeganda.

 

In de tweede helft krijgt Sudan de eerste mogelijkheid. Het schot is echter te zwak om keeper Moallin te verrassen. Vlak na deze kans gaat Somalie wisselen. Mohammed Jabril komt er in en Sadaq Abdikadir verlaat het veld. In het verloop van de tweede helft wordt er vooral op het middenveld gestreden om de bal. Er zijn nog wel een aantal kansen, waarvan een vrije trap net buiten het Somalisch strafschopgebied en één net buiten het Sudanese strafschopgebied.

Het Mandela national stadion in Kampala is lang niet gevuld. Kaartjes zijn voor de meeste mensen onbetaalbaar.

 

Somalie lijkt op weg naar het eerste punt in de CECAFA 2012 Cup, maar vier minuten voor tijd slaat het noodlot toe. Als er balverlies wordt geleden op het middenveld, komt er een scherpe pass op Farid Mohammed, die vervolgens Sudan op 0-1 zet. Somalie probeert nog terug te komen, maar de tijd is er simpelweg niet meer.

Ahmed Ali (in het midden) bedankt de meegereisde supporters. Zoals je kunt zien heeft Ali hard gewerkt deze wedstrijd.

 

Zaterdag speelt Somalie de derde en laatste groepswedstrijd. Dan nemen zij het op tegen Tanzania, dat momenteel de tweede plaats bezet in poule B. Somalie moet deze wedstrijd winnen met minimaal 3-0. Burundi moet dan wel aan zijn verplichtingen voldoen en van Sudan winnen. Overigens zullen Somalie en Tanzania dan wel gelijk staan in doelsaldo, maar Somalie heeft dan een beter onderling resultaat tegen Tanzania en heeft zelf meer gescoord. De vraag is maar of dit kan gebeuren. Mocht Somalie uitgeschakeld zijn na zaterdag, dan zou Patrick Akerboom weer kunnen beschikken over Ahmed Ali in de laatste wedstrijd voor de winsterstop, als Jodan Boys op bezoek gaat bij IJsselmeervogels.

De wedstrijd Somalie - Tanzania begint zaterdag om 14:00 Nederlandse tijd.

 

Statistieken wedstrijd:

28-11-12: Somalie              - Sudan                 0- 1  ( 0- 0)  TV
Doelpunten:                                 86 Farid Mohammed

Gele kaart:                                 Mohammed Idris
                                            Mohammed Modathir
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  ?
Opsteling Somalie: Abdullahi Moallin, Ali Mohamed, Jama Mohamoud, Said uhamud,
                   Ahmed Ali, Ali Dadir, Sadaq Abdikadir (53' Mohammed Jabril),
                   Mohamed Salah, Abdikarim Abukar, Abdallah Mohammed,

                   Ahmed Abdikadir Dahir.