Ter Leede en Kozakken Boys richting finale nacompetitie

30-05-2012 07:20

Gisteren hebben Ter Leede en Kozakken Boys de eerste slag geslagen in de race om een plek in de finale van de nacompetitie.
Ter Leede ging op bezoek bij Berkum en deed goede zaken door met een 1-2 overwinning terug te reizen naar Sassenheim.
Berkum startte de eerste 10 minuten nog wel goed, maar na 11 minuten opende Pim Spaargaren de score namens de gasten. Berkum zakte wat in en Ter Leede was de rest van de eerste helft de betere ploeg. Vlak voor rust verdubbelde Spaargaren de voorsprong, waardoor de bezoekers met een comfortabele 0-2 voorsprong gingen rusten. In de tweede helft zakte Ter Leede wat in, waardoor Berkum af en toe gevaarlijk kon worden. Uiteindelijk wisten de gastheren de meest riante kansen niet te benutten. Ruim 10 minuten voor het einde werd het echter toch nog 1-2, waardoor Berkum nog een beetje hoop heeft. Kassim Bizimana maakte het doelpunt namens de Berkummers.
Ter Leede heeft zaterdag genog aan een gelijkspel en een klein verlies (0-1) zou ook nog recht geven op een finaleplaats in de nacompetitite.

De tegenstander in deze nacompetitie lijkt inmiddels al bekend te zijn. Kozakken Boys, dat gisteravond op bezoek ging bij Harkemase Boys, ging met een comfortabele 0-4 overwinning weer terug naar Werkendam. In de vijfde minuut was het al 0-2 dankzij treffers van Arie Lock (3') en Sjoerd van der Waal (4').
Kozakken Boys kon de voorsprong daarna eenvoudig verdedigen en had de score zelfs al verder kunnen laten uitlopen. Harkemase Boys had hier weinig goede kansen tegenover staan. Vlak na rust drong het nog een beetje aan, maar daarna nam Kozakken Boys het heft weer in eigen hand.
Met nog zo'n 20 minuten spelen kreeg Harvey Bischop van Harkemase Boys een rode kaart, waarna Kozakken Boys het eenvoudig kon uitspelen. De ingevallen Jason Gomes Ferreira had echter het idee dat een 0-2 overwinning misschien wel niet genoeg zou zijn. Hij maakte in de 91e en 92e minuut de 0-3 en 0-4. Hierdoor zijn de kansen voor Harkemase Boys nihil geworden. Zij moeten Kozakken Boys op een minimale nederlaag van 5 doelpunten trakteren om nog door te kunnen gaan naar de finale.

Het lijkt er dus op dat de Topklasse zich langzaam maar zeker een stukje richting het westen van het land gaat verschuiven.

Zaterdag staan de returns op het programma. Kozakken Boys ontvangt dan Harkemase Boys en Ter Leede krijgt Berkum op bezoek.