UPDATE: Thomas Verheijdt gaat Jodan Boys verlaten.

27-05-2013 18:28

Thomas Verheijdt zal komend seizoen toch niet voor Jodan Boys spelen. Hoewel door de club werd aangegeven dat Verheijdt in het rijtje blijvers stond, had Verheijdt, drie weken voor zijn rentree tegen Barendrecht, zelf al aangegeven dat het nog niet helemaal zeker was.

Toch kwam dit nieuws gisteren enigszins als een verrassing. Verheijdt zal Jodan Boys dus na één seizoen al weer gaan verlaten, om naar verluidt te gaan spelen voor een Topklasser.

In een korte reactie liet Verheijdt vannacht weten dat het uiteindelijk een moeilijke keuze geweest is.

 

UPDATE

Verheijdt liet weten dat de keuze moeilijk was. 'Mijn ambitie ligt nog in het betaald voetbal. Dit jaar ben ik maar weinig echt fit geweest.' Verheijdt begon bij Jodan Boys al met lichte pijntjes. Op het Ghana-Gouda toernooi liet hij nog weten te moeten wennen aan het kunstgras. 'Ik denk, wanneer ik volgend seizoen wel fit ben en dit ook blijf, er nog een kans op betaald voetbal in kan zitten.'

Verheijdt speelde vanaf zijn achtste jaar in de jeugd bij Feyenoord. 'Ik heb vanaf de jeugd alle eredivisies en beloften eredivisies doorlopen en vervolgens ben ik in de Topklasse terecht gekomen. Ik heb lang nagedacht hoe ik nog een kans heb om in aanmerking te komen voor betaald voetbal. Ik heb hier met veel mensen over gesproken en heb uiteindelijk de beslissing genomen. In de Hoofdklasse sta je toch iets minder in the picture staat. Het is voor mij belangrijk om nog één seizoen alles te geven voor een betaald voetbal carriere.

Thomas Verheijdt was al snel een belangrijke speler in de beginfase van het seizoen. Na zes wedstrijden had de Zoetermeerder al vijf treffers achter zijn naam staan. Daarna brak voor Jodan Boys een mindere fase aan met uiteindelijk een lang slepende blessure voor Verheijdt.

'Iedereen weet dat het voor mij en Jodan Boys een vervelend seizoen geweest is. Ik heb ongeveer driekwart van het seizoen niet kunnen spelen. Mede daarom is ook besloten om voor een kans bij een Topklasse club te gaan. Welke club is nog niet zeker. Ik heb mijn voorkeur, maar ik kan er in ieder geval terecht. Daarom heb ik ook definitief besloten om Jodan Boys te gaan verlaten.

 

De 21 jarige aanvaller speelde totaal 18 wedstrijden voor Jodan Boys, waarvan 15 competitiewedstrijden in de Topklasse. Alle doelpunten van Verheijdt vielen in competitieverband. Hij wist 7 keer te scoren en eindigde in het topscorers klassement net onder Kees Graafland, die seizoenstopscorer werd met 10 doelpunten.

 

Uiteraard wensen we Thomas veel succes toe en hopen we van harte dat hij volgend jaar wordt opgemerkt door een betaald voetbalclub.

Thomas Verheijdt hier in actie tegen Noordwijk. Jodan Boys won uiteindelijk met 3-5. Verheijdt maakte destijds de 1-4.