Topklasse voor Ter Leede of Kozakken Boys

02-06-2012 19:35

Ter Leede en Kozakken boys hebben zich vandaag geplaatst voor de finale in de nacompetitie. De inzet komende zaterdag zal één plaats in de Topklasse zijn.

Ter Leede verdigde vandaag een 2-1 voorsprong tegen Berkum. De Sassenheimers begonnen goed aan de wedstrijd en kregen na 8 minuten al een penalty door een handsbal, waarvoor geel gegeven werd. Ronnie Verplancke schoot de bal binnen. Na iets meer dan 15 minuten spelen stond het al weer gelijk dankzij een goal van Hermsen. Vijf minuten later was de spanning weer helemaal terug doordat Hoolsema de 1-2 maakte. Hiermee was de stand tussen beide clubs weer gelijk (3-3). Lang kon Berkum niet genieten want Pim Spaargaren maakte 2 minuten later al weer de gelijkmaker. Zeven minuten na rust was het wederom Pim Spaargaren en vier minuten later maakte ook Verplancke zijn tweede van de middag. Berkum deed nog wel iets terug. Een kwartier voor tijd kwam het nog terug tot 4-3, wat tevens de eindstand werd.

Berkum speelt volgend seizoen dus gewoon weer in de Hoofdklasse en Ter Leede mag naar de finale van de nacompetitie.

Bij Kozakken Boys was de opgave vandaag eenvoudig. Niet met 5-0 verliezen!

De ploeg kon eenvoudig een 4-0 voorsprong van de heenwedstrijd gaan verdedigen tegen Harkemase Boys, dat op de drempel van degradatie staat.

Kozakken Boys begon goed aan de wedstrijd en bracht binnen een kwartier de openingstreffer op het scorebord. Gomes Ferrreira was de doelpuntenmaker. Na een half uur spelen deed Harkema nog iets terug. van Buderen maakte de gelijkmaker namens de bezoekers. Vlak na rust maakte Irilmazbilek de 2-1. Kozakken Boys bleef de betere ploeg en kon verder uitlopen. Met nog 20 minuten op de klok was het wederom Gomes Ferreira en 4 minuten voor het eindsignaal bepaalde Havar de eindstand op 4-1.

 

Volgende week nemen Ter Leede en Kozakken Boys het tegen elkaar op in de finale. Deze wedstrijd begint om 14:30 en wordt op neutraal terrein gespeeld. Waar de wedstrijd gespeeld wordt is nog niet bekend gemaakt door de KNVB.