Twee keer is geen scheepsrecht

10-03-2012 18:36

Jodan Boys heeft vandaag in de onderlinge ontmoeting tussen de nummer vier en twee van de Hoofdklasse A één punt meegenomen uit Sassenheim.
Hoewel het gelijkspel tegen Ter Leede geen slecht eindresultaat lijkt, had Jodan Boys vandaag eigenlijk als winnaar van het veld af moeten lopen.
Patrick Akerboom kon vandaag niet beschikken over Mo Bellahcen, die in het treffen met Hellevoetsluis afgelopen dinsdag na ruim een kwartier spelen met een een hamstring blessure uitviel.
Hierdoor speelden Jan Willem Schep, Kees Graafland en Sander van Gool voorin.
Jodan Boys en Ter Leede kregen beide een kleine kans in de openingsminuten. Jodan Boys bleeft in de eerste 10 minuten aardig overeind en had zelfs het betere van het spel.
Toch kwam Ter Leede na 15 minuten spelen op voorsprong. Vincent Ammerlaan mocht zijn achtste treffer van het seizoen achter zijn naam schrijven. Nog geen 10 minuten later krijgt Ter Leede wederom een kans.
De bal gaat echter voor het doel van Michael de Leeuw langs. Jodan Boys liet de moed echter niet zakken en probeerde nog terug te komen. Beide teams wisten echter niet veel grote kansen te creeeren en hierdoor bleef Jodan Boys tegen de achterstand aankijken.
Na een half uur spelen krijgt Ter Leede het eerste geel van de wedstrijd. Scheidsrechter Boringa, die doorgaans aardig is in het uitdelen van kaarten, dit seizoen in de Hoofdklasse, hield zich tot dan toe in.
Uiteindelijk lijkt Jodan Boys vijf minuten voor tijd de stand terug te brengen tot 1-1 als er hands gemaakt wordt in het strafschopgebied van Ter Leede. Sander van Gool mag gaan aanleggen, maar schiet de bal uiteindelijk naast.
Gelukkig bleeft Jodan Boys na deze mentale tegenslag voetballen, waarna Osvaldo de Pina Jodan Boys langszij bracht. Hij ging alleen op de keeper af en schoot feiloos binnen.
Hierdoor werd een mentale tegenslag zo vlak voor rust dan toch nog een opsteker voor de tweede helft.

Na rust startte Jodan Boys de tweede helft met dezelfde elf spelers als in de eerste helft.
In het begin moet Michael de Leeuw nog redding brengen en ook Ter Leede schiet nog twee maal voor het doel van diezelfde keeper langs zonder dat één van de Sassenheimers de voet tegen de bal kan zetten.
Na krap 10 minuten spelen mocht Gino Mulder het veld betreden in de plaats van Remco de Rijk.
Gino Mulder speelt een goede partij en krijgt zelfs een goede kans om Jodan Boys op voorsprong te zetten. Na een mooie voorzet van Jan Willem Schep, kruislings door de verdediging het strafschopgebied in, kan Gino Mulder alleen op de keeper af gaan.
Deze dicht de korte hoek goed af waardoor Mulder op de keeper schiet. Met nog zo'n 20 minuten spelen krijgt Mark Veerman een gele kaart en kan Jan Willem Schep vervolgens nog een loeihard uithalen op doel. De keeper weet, net als enkele minuten later het schot van Schep te keren.
Ook Leroy Brank gaat uiteindelijk op de bon, waarna Mark Veerman met nog iets minder dan een kwartier speler zijn tweede gele kaart krijgt. Veerman is woedend.
Patrick Akerboom moet nu ingrijpen en brengt twee wissels binnen enkele minuten. Zo komt Roggeveen voor Schep en gaat van Gool douchen, waarna da Cruz mag invallen.
Jodan Boys moest in de eindfase van deze wedstrijd de gelijke stand zien te verdedigen, wat nog een moeilijke opgave kon worden. Ter Leede dacht natuurlijk dat het direct van deze situatie kon profiteren, maar niets was minder waar.
Ondanks dat Ter Leede enkele malen gevaarlijk richting het doel van Michael de Leeuw op kwam, kreeg ook Jodan Boys een aantal goede mogelijkheden. Jodan Boys leek nog niet verslagen en zo kregen Graafland en da Cruz nog een aantal mooie kansen.
Nadat Kees Graafland het strafschopgebied in stromde werd hij neergelegd door de keeper. Zo mocht Leroy Brank de strafschop in de blessuretijd gaan nemen en gaan proberen om toch nog de volle winst te halen.
Helaas mist ook Brank de strafschop. Hij schiet net als van Gool naast, terwijl de keeper ook weer naar de verkeerde hoek gaat.
Jodan Boys verlaat Sassenheim daardoor met één punt en lijkt het de morele verliezer te zijn. De spelers druipen van het veld af alsof ze zwaar verloren hebben.

Jodan Boys zakt door de winst van Quick Boys op Huizen naar de derde plaats, maar heeft nog steeds 7 punten voorsprong op de nummer vier Ter Leede. Qucik Boys loopt hierdoor 3 punten in op Huizen. Ook Jodan Boys profiteert een beetje mee. Het verschil met Huizen is nu vier punten.
Quick Boys staat nu echter één punt voor op Jodan Boys.
Onderin verloren SDC Putten en Young Boys beide nipt met 3-2 van respectievelijk Volendam en Sparta Nijkek en verloor Zwaluwen '30 kansloos bij Sportlust '46 (3-0).

Volgende week moet Jodan Boys volop aan de bak tegen Bennekom, dat vandaag met 2-2 gelijk speelde tegen Voorschoten '97. Deze wedstrijd start om 14:30 op sportpark Oosterwei te Gouda.

 

Statistieken wedstrijd:
10-03-12: Ter Leede            - Jodan Boys            1- 1  ( 1- 1)
Doelpunten:  16 Vincent Ammerlaan           45+2 Osvaldo de Pina
Gele kaart:  Frank de Groot                 Mark Veerman
             Raydell Kewal                  Leroy Brank
             Youssef Ait El Houssi          Osvaldo de Pina
Rode kaart:  Mark Veerman (2x geel)
Toeschouw.:  500
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Maarten Cieremans, Jesse Kok, Mark Veerman,
Ahmed Ali, Osvaldo de Pina, Remco de Rijk (54' Gino Mulder),
Leroy Brank, Jan Willem Schep (78' Tim Roggeveen), Kees Graafland,
Sander van Gool (81' Daniel da Cruz).