Twee van drie Goudse clubs door in RTV Rijnmond Cup

17-10-2012 21:53

Gisteren kwamen bijna de helft van alle teams in actie voor de RTV Rijnmond Cup. Van de 73 af te werken wedstrijden in de eerste ronde werden er gisteren 35 afgewerkt. Eerder werd al een wedstrijd gespeeld tussen Excelsior '20 en Hargasport. Ook vanavond staat er één wedstrijd op het programma.

 

Van de drie Goudse clubs die waren ingeschreven voor het toernooi wisten er uiteindelijk twee door te dringen tot de tweede ronde. Jodan Boys won (zoals velen waarschijnlijk al weten) met 9-0 van fc Perkouw en stadsgenoot gc&fc Olympia verloor op eigen veld met 0-5 van zaterdag Topklasser Capelle. Bij rust was de stand nog 0-1, maar Capelle stelde in de tweede helft orde op zaken.

Bij sv Gouda (zo) was het allemaal een stuk spannender. Zij namen het op tegen de zondag afdeling van XerxesDZB. Deze club timmert aardig aan de weg en doet momenteel hoog mee in de zondag tweede klasse. Na ruim een half uur spelen kwam sv Gouda op achterstand, maar vlak voor rust maakte oud Jodan Boys speler Soufine Chairi de gelijkmaker. Na rust liep Xerxes uit tot 1-4. Met nog iets meer dan een kwartier op de klok werd de stand terug gebracht tot 2-4 en Soufiane Chairi maakte acht minuten voor tijd de 3-4. In de blessuretijd weet sv Gouda de stand terug te brengen tot 4-4 waardoor er penalty's genomen werden.

In deze penaltyreeks lijkt sv Gouda dan toch aan het kortste eind te trekken als Soufiane Chairi zijn penalty mist, maar Aziz el Bouazatti (ook oud Jodan Boys) schiet daarna raak en uiteindelijk is het na tien penalty's een 3-3 stand. Uiteindelijk stopt sv Gouda keeper van der Laan een strafschop en mag hij zelf de winnende maken.

Hierdoor zullen op 30 oktober twee Goudse clubs in de koker zitten voor de loting van de tussenronde en de tweede ronde.

 

Verder hadden CVV Zwervers (9-0 winst op HOV/DJSCR), XerxesDZB (za) (8-1 winst op real Parbo), Zwaluwen (8-1 winst op HermesDVS zo), Bolnes (8-1 winst op WCR za) en sc Feyenoord (5-0 winst WCR zo) een eenvoudige avond. Ook Topklasser Barendrecht won. Zij waren met 0-4 te sterk bij zondag eersteklasser IFC uit Hendrik Ido Ambacht. Volgende week dinsdag komen de winnaar van de vorige editie, Smitshoek en de verliezend finalist, PFC, in actie.

 

Klik hier voor alle uitslagen in regio 1.1 van de RTV Rijnmond Cup.