Twee zondag Hoofdklassers naar de zaterdag.

27-11-2012 19:27

Twee vooraanstaande zondagclubs maken komend seizoen de overstap naar de zaterdag. Het gaat om fc Hilversum, dat de vorige twee seizoenen nog in de Topklasse speelde, en sc Feyenoord. Beide clubs komen momenteel uit in de zondag Hoofdklasse A en staan respectievelijk tiende en zesde. Vermoedelijk zullen er, net als vorig seizoen, wel meer clubs van de zondag naar de zaterdag verhuizen komend seizoen, maar deze twee zijn toch wel heel opvallend. Beide clubs maken duidelijk de keuze om prestatievoetbal voorlopig te laten varen om zo de club gezond te houden. Bij Hilversum is overigs ook één van de redenenen dat de meeste elftallen nu op zaterdag spelen en het daardoor moeilijk is om ook op zondag vrijwilligers te krijgen.

 

Feyenoord werd in 1978/1979 weer opgesplitst in een prof en een amateurtak. De club wist zich vanuit de vierde klasse op te werken naar een subtopper in het zondagvoetbal. Zes seizoenen speelde de club op het hoogste niveau, de Hoofdklasse.

Aan het eind van vorig seizoen vertrok Jan Willem Schep nog naar sc Feyenoord. De vraag is nu wat hij na dit seizoen zal gaan doen. Gezien zijn verleden zal hij niet blijven om in de derde of vierde klasse te gaan voetballen.

 

Fc Hilversum speelde net als stadsgenoot ONA een aantal jaren profvoetbal. Zij deden dit wel een aantal jaar meer, totaal dertien seizoenen. De club speelde voornamelijk in de tweede divisie. Verder speelde de club 14 seizoenen in de top van het amateurvoetbal mee. Dit was meestal in de Hoofdklasse, maar de vorige twee seizoenen dus in de zondag Topklasse.