Valse start voor Jodan Boys in 2015

11-01-2015 16:24

Jodan Boys heeft gisteren een 3-1 nederlaag geleden bij zaterdag eersteklasser ARC in Alphen aan den Rijn. De thuisploeg zegevierde met 3-1, waarbij de eretreffer gemaakt werd door Jeroen Borsboom in de laatste seconden.

 

Trainer van den IJssel had vandaag 15 spelers tot zijn beschikking. Van Bilsen, Stals, Hamdani en Buntsma namen op de bank plaats, waardoor er een redelijk vertrouwde basiself stond. Mitchel Heerkens ontrbrak wegens een blessure en Bram van Loon keek op krukken toe na een kleine ingreep afgelopen week. Straver stond op goal en de achterhoede bestond uit Mimpen, Roald Heerkens en Veerman. Verder was er ook een basisplaats voor Roggeveen, Brank, de Rijk, van Lunteren, Borsboom, el Azzouti en Bellahcen.

Jodan Boys begon gisteren ruim een half uur later dan gepland aan de wedstrijd. Soms stond er een harde wind en regende het ook behoorlijk, misschien mede hierdoor was het spel in de eerste helft alles behalve goed. Beide ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar, maar speelden rommelig. Vooral ARC ging op een gegeven moment slecht om met de mogelijkheden die het kreeg bij een aantal goed uitgevoerde counters.

Overigens wat het Jodan Boys wat het eerste richting het doel opstormde. De kans in de tweede minuut was echter klein waarna er nog wat kleine mogelijkheden over en weer waren.

Na ruim een kwartier spelen was Leroy Brank wel dicht bij de openingstreffer. Zijn kopbal werd ternauwernood tot corner verwerkt. Verder grijpt Straver aan de andere kant goed in en beland een vrije trap van Jodan Boys in de handen van de Alphense keeper.

Ruim tien minuten later is er nog een goede poging van Jodan Boys uit een vrije trap. De bal gaat echter op de paal. Verder is het restant van de eerste helft weinig vermakelijk en na een kans van ARC uit een vrije trap en een schotje van Borsboom vlak voor rust was het dan gelukkig tijd om naar de kleedkamer en voor de supporters naar de kantine te gaan.

Na rust komen de eerste drie wissels bij Jodan Boys binnen de lijnen. Roald Heerkens, Mo Bellahcen en Achmed el Azzouti verlaten het veld. Voor hen komen Daniel Stals, Yassire Hamdani en Emiel Buntsma binnen de lijnen.

Na rust krijgt Jodan Boys de eerste goede kans in de tweede helft. Jeroen Borsboom komt goed in de buurt van het doel, maar zijn schot gaat net naast. Verder is de helft van het tweede bedrijf weinig anders dan de eerste helft, hoewel Jodan Boys wel iets beter voor de dag komt. ARC krijgt nog niet veel kansen, maar dat veranderd halverwege de tweede helft als de thuisploeg op 1-0 komt. Inmiddels is Remco de Rijk dan al naar de kant gegaan en staat Achmed el Azzouti weer binnen de lijnen.

Een kwartier voor tijd maakt ARC er 2-0 van en drie minuten later is het definitief gespeeld als daar de 3-0 voor de Alphense eersteklasser is.

Jodan Boys probeert nog terug te komen in de wedstrijd, maar daar is het reeds te laat voor. Jeroen Borsboom mag in de laatste seconden de eretreffer namens Jodan Boys maken en bepaald de eindstand op 3-1.

 

Komende dinsdag staat de volgende oefenwedstrijd op het programma. Dan komt de competitiegenoot Voorscoten '97 op bezoek in Gouda. Deze wedstrijd begint overigens om 20:15.