Van Gool belooft ze, Graafland maakt ze

18-02-2012 18:59

Jodan Boys heeft vandaag een belangrijke overwinning op hekkensluiter SDC Putten behaald. Na een matige eerste helft zegevierde Gouda's Glorie met 3-0 dankzij doelpunten van Remco de Rijk en Kees Graafland (2x).

Jan Willem Schep kreeg na zijn puike optreden tegen Alphense Boys een basisplaats van Patrick Akerboom. Ook Tim Roggeveen mocht in de basis starten ten koste van Ahmed Ali. Sander van Gool mocht met numer 11 op de positie van de geblesseerde Mo Bellahcen spelen.

Op een herfstachtig sportpark Oosterwei begonnen beide teams gelijkmatig aan de wedstijd. SDC Putten leek in het begin niet voor een puntendeling naar Gouda te komen. Jodan Boys kreeg wel de eerste kans in de wedstrijd. Leroy Brank schoot echter ruim over. Na 10 minuten spelen schiet Jan Willem Schep nog ruim voorlangs. Dit waren overigen de meest noemenswaardige kansen van de eerste 25 minuten. SDC Putten liet zich al snel inzakken en het spel speelde zich op de helft van SDC Putten af.
Halvewege de eerste helft kreeg Sander van Gool een goede kans. Hij schoot echter naast.
Geheel tegen de verhoudingen in kreeg SDC Putten de grootste kansen na een half uur spelen. Michael de Leeuw greep eerst nog goed in door ver uit zijn strafschopgebied de bal tot een ingooi te koppen. Nog geen minuut later was het de Goudse sluitpost die met zijn voeten een aanval van SDC Putten wist te keren, slechts vijf meter voor het doel.
SDC Putten komt met 10 minuten spelen tot de rust iets meer in de wedstrijd, maar echt heel gevaarlijk wordt de ploeg niet. Zij falen in de afronding door slecht of te zacht af te ronden.
Op slag van rust krijgt Sander van Gool nog een kans. Hij schiet echter net naast.

Met een 0-0 stand gaan spelers en toeschouwers rusten. Het Jodan Boys publiek is er nog niet helemaal gerust op, maar je weet het maar nooit...

Na rust komen dezelfde 11 spelers het veld op en starten ze fel. Jan Willem Schep krijgt al snel de eerste goede kans. Zijn schot kan nog net tot corner verwerkt worden. Uit deze corner kopt Maarten Cieremans ruim naast.
Diezelfde Schep krijgt vijf minuten later weer een goede kans. Dit schot gaat nog naast.
Remco de Rijk ziet zijn inzet en goede spel in de 52e minuut beloond worden. Hij mag de 1-0 achter zijn naam schrijven en rent na deze treffer richting het terras, waar Mitchel Heerkens hem staat op te wachten onder luid gejuich.
Voor SDC Putten wordt het uiteindelijk allemaal nog erger. De tot dan toe niet goed spelende Graafland zet de 2-0 op het scorebord. Ook hij rent het halve veld juichend over na deze bevrijdende treffer.
Patrick Akerboom had even hiervoor Tim Roggeveen al naar de kant gehaald voor Ahmed Ali en wisselt net na de 2-0 ook Osvaldo de Pina voor Bram van Loon.
In deze fase van de wedstrijd kan SDC Putten weinig meer uitrichten. Op een paar speldenprikjes na, gebeurt er niet heel veel meer aan Puttense zijde.
Sander van Gool krijgt nog een aardige kopkans met nog 20 minuten op de klok, maar Kees Graafland mag zich uiteindelijk tot matchwinnaar ontpoppen. Een kwartier voor tijd is het 3-0 dankzij de Goudse spits. De twee doelpunten van Graafland leveren hem uiteindelijk een publiekswissel op. Kelvin Potuijt mag de laatste 10 minuten in actie komen. De verdediger van Jodan Boys had ook afgelopen dinsdag een goede invalbeurt in het gewonnen oefenduel (4-0) tegen zondag Hoofdklasser Alphense Boys.

Jodan Boys komt uiteindelijk niet meer in noemenswaardige problemen. SDC Putten probeert de eer nog te redden, maar net voor het eindsignaal gaat de laatste kans van de bezoekers echter naast.
Jodan Boys blijft hierdoor Huizen op de voet volgen. De koploper won in Nijkerk met 1-0 en ook Quick Boys, dat derde staat won met 1-0 van Volendam. Nummer 4, Ter Leede, won ook. Zwaluwen '30 werd op eigen veld met 0-2 verslagen. Het gat tussen Jodan Boys en Ter Leede bedraagt nog steeds 7 punten.
Drie van de vier clubs die onderaan bungelen, SDC Putten, Zwaluwen '30 en Sportlust '46 verloren. Young Boys kwam niet in actie.

Statistieken wedstrijd:
18-02-12: Jodan Boys           - SDC Putten            3- 0  ( 0- 0)
Doelpunten:  52 Remco de Rijk
             67 Kees Graafland
             74 Kees Graafland
Gele kaart:  -
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  475
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Maarten Cieremans, Jesse Kok,
Tim Roggeveen (62' Ahmed Ali), Mark Veerman, Osvaldo de Pina (68' Bram van Loon),

Remco de Rijk, Leroy Brank, Jan Willem Schep, Kees Graafland (81' Kelvin Potuijt),
Sander van Gool.