Veel clubs raken spelers alsnog kwijt

27-07-2012 18:39

Veel Top- en Hoofdklassers raken op het laatste moment nog spelers kwijt aan Nederlandse of buitenlandse profclubs. Het lijkt erop dat betaald voetbalclubs steeds vaker op het laatste moment hun selectie aanvullen met amateurvoetballers of oud profs waarvan de contracten afliepen.

Afgelopen weken raakten onder andere ARC en fc Lisse een oud prof kwijt. Selmo Kurbegovic verliet na een half seizoen het gedegradeerde ARC en dwong een contract af bij Buducnost. De club die vorig seizoen kampioen van Montenegro werd speelde afgelopen weken in de voorronde van de Champions League. Kurbegovic deed in beide wedstrijden mee. Tegenstander Slaks Wroclaw was echter te sterk waardoor Kurbegrovic's avontuur in de Champions League tot twee wedstrijden beperkt bleeft.

Afgelopen week werd ook bekend dat oud Telstar speler Holwijn, na één training, fc Lisse de rug al weer toekeert. Holwijn kreeg een betere aanbieding van eersteklasser Blauw Wit uit Amsterdam.

Ook amateurkampioen Achilles '29, dat in de zondag Topklasse uitkomt raakte afgelopen week een aanwinst kwijt. Mark Roebbers, die zonder een officiele wedstrijd te spelen, overkwam van fc Oss, vertrekt naar AO Kassiopi. Deze club werd vorig jaar kampioen en speelt dit seizoen op het derde niveau in Griekenland.

Eerder vertrokken Fisher (van WKE naar AGOVV) en Sjaak Polak (van Scheveningen naar Dayton Dutch Lions) al. Ook spelen er momenteel een aantal spelers op proef zoals Zeldenrust (XerxesDZB) bij RKC Waalwijk en Moreno Freire (Kozakken Boys) die in Engeland een contract probeert af te dwingen.

Bij Jodan Boys zijn er gelukkig geen signalen van spelers die op het laatste moment nog (lijken te) vertrekken. Een geruststelling voor Patrick Akerboom. Hij zal ongetwijfeld met de huidige voltallige groep het zware avontuur in de Topklasse willen aangaan.