Verrassende resultaten in de zaterdag Hoofd- en eerste klasse.

02-09-2012 15:51

Gisteren begon ook het overige amateurvoetbal in Nederland. Zo kwamen de oud competitiegenoten van Jodan Boys van vorig seizoen in de Hoofdklasse A in actie. Ook hier waren een aantal opmerkelijke uitslagen te noteren.

Zo zette Huizen de slechte reeks aan het einde van de competitie voort. Op bezoek bij promovendus Ajax werd met ruime cijfers (5-1) verloren. Huizen begon nog goed aan de wedstrijd en kwam binnen 20 minuten op voorsprong door een doelpunt van Omar Limon. Vlak voor rust kwam Ajax op gelijke hoogte en na rust wisten zij het spel naar zich toe te trekken en nog vier maal het doel te treffen.

ARC, dat vorig jaar nog in de Topklasse speelde, verloor de eerste wedstrijd van CSV Apeldoorn. Na een 2-0 voorsprong wisten de Alphenaren uit een strafschop na ruim een uur spelen de aansluitingstreffer te maken, maar verder kwamen zij niet.

ODIN '59 verloor de eerste wedstrijd met 1-2 op eigen veld van Sportlust '46 en ook Quick Boys maakte een slechte beurt. Net als vorig seizoen begint de competitie niet goed voor de Katwijkers. Zij verloren het openingsduel op eigen veld met 0-1 van promovendus VVA '71. Verder deed oud Topklasser Montfoort goede zaken door DOVO met 2-0 te verslaan.

Sparta Nijkerk, dat dit seizoen in de Hoofdklasse C speelt, begon in een doelpuntrijk duel met een 3-3 gelijkspel.

In de eerste klasse A speelde oud Hoofdklasser Zwaluwen '30 met 1-1 gelijk tegen SDV Barneveld. In de eerste klasse B begon Voorschoten '97 goed. Zij wonnen met 4-1  van RCL uit Leiderdorp. De Leiderdorpers verloren in de voorbereiding overigens nog met 0-3 van Jodan Boys.