Voorbeschouwing Achilles Veen - Jodan Boys

05-11-2013 20:05

Komende zaterdag kan Jodan Boys een goed vervolg gaan geven aan het resultaat van vorige week tegen SteDoCo. Dan gaat de ploeg van Patrick Akerboom op bezoek in Veen bij Achilles Veen.

Jodan Boys bezet momenteel de vijfde plaats in de Hoofdklasse B, waar Achilles Veen de achtste plaats bezet met twee punten minder dan de Gouwenaren.

Achilles Veen staat onder leiding van trainer Johan van Bijsterveld. Hij heeft de ploeg voor het tweede achtereenvolgende jaar onder zijn hoede en leid de ploeg daarbij in het derde jaar in de Hoofdklasse. In de afgelopen vier wedstrijden sprokkelde de ploeg slechts twee punten bij elkaar, waarbij alleen het resultaat tegen ASWH misschien als pluspunt beschouwd kan worden. Voor Achilles Veen is het komende zaterdag aanhaken bij de subtop, of verder afgelijden op de ranglijst. Toch mag de ploeg niet onderschat worden. Met de promotie naar de Hoofdklasse zijn er de afgelopen jaren veel spelers naar Veen gekomen die de nodige ervaring hebben bij clubs als Willem II, NAC, fc Den Bosch en PSV.

 

Jodan Boys kan komende zaterdag dichter naar de top sluipen, waarbij het tevens afhankelijk van het resultaat van de andere ploegen is. Dit betekent dan ook dat verlies in Veen een paar plaatsen op de ranglijst kan kosten, zelfs de negende plaats. In deze fase van de competitie liggen de ploegen nog dicht bij elkaar. Patrick Akerboom kan komende zaterdag over een nagenoeg fitte selectie beschikken. Hierdoor is er volop keuze voor de oefenmeester, wat vorige week al leed tot een plaats op de bank voor Marvin van der Pluijm en zelfs een plaats in het tweede voor Jorn van Lunteren, Gino Mulder en Bram van Loon.

 

De wedstrijd van komende zaterdag op sportpark De Heuye begint om 14:30 en staat onder leiding van Raymond Meilink uit Enter. Meilink floot eerder dit seizoen twee wedstrijden in de Hoofdklasse C. Hierin strooide Meilink riant met gele kaarten, dertien in totaal. De wedstrijd van komende zaterdag is weer te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ) en d.m.v. #achjod kun je meepraten over de wedstrijd.

 

Klik hier voor de stand en het programma, alsmede eerdere uitslagen, restantprogramma en statistieken van Jodan Boys in de Hoofdklasse B.

 

Historie

Achilles Veen is opgericht in 1944 en speelde lange tijd in de onderbonden van de (K)NVB. In 1996 bereikte de ploeg voor het eerst de Hoofdklasse, toen nog het hoogste amateurniveau in Nederland. Met direct een zesde eindnotering werd het eerste seizoen het beste resultaat geboekt. Daarna speelde de ploeg nog vier seizoenen in de Hoofdklasse, waarna men degradeerde in 2001 via de nacompetitie. In 2003/2004 keerde de ploeg nog een keer terug op het hoogste niveau, maar met een laatste plaats volgde directe degradatie. In 2008 behaalde de ploeg bijna de Hoofdklasse. Toen was Jodan Boys in de laatste ronde te sterk op neutraal terrein (bekijk hier de samenvatting van deze wedstrijd) met 1-3. In 2011 werd de ploeg kampioen in de eerste klasse, waarna het twee achtereenvolgende seizoenen als elfde eindigde en beide keren via de nacompetitie wist te handhaven.

Behalve de wedstrijd tegen Jodan Boys in 2008 zijn beide ploegen elkaar niet eerder tegen gekomen in het verleden. Dit seizoen zullen beide club daarom voor het eerst echt bij elkaar op bezoek gaan.