Voorbeschouwing Alphense Boys - Jodan Boys

11-08-2013 10:00

Komende dinsdag staat voor Jodan Boys de tweede oefenwedstrijd in de seizoensvoorbereiding op het programma. Na de winst op Hoofdklasser Montfoort (0-2), wacht ditmaal zondag eersteklasser Alphense Boys uit Alphen aan den Rijn.

De ploeg uit Alphen deed vorig seizoen nog mee in de play-offs voor een plaats in de Topklasse toen het in de thuiswedstrijd tegen Haaglandia helemaal mis ging. Spelers en supporters gingen met elkaar op de vuist, met als gevolg een zware straf van de KNVB. Alphense Boys werd terug gezet naar de eerste klasse, moest een boete betalen en speelt een aantal thuiswedstrijden zonder publiek.

Een aantal spelers heeft de club inmiddels (moeten) verlaten, waardoor er 9 mutaties zijn doorgevoerd in de selectie. Zes nieuwe spelers en drie spelers uit de jeugd zijn toegevoegd aan de selectie. Ondanks het feit dat de ploeg terug gezet is naar de eerste klasse, heeft de ploeg in de voorbereiding al laten zien dat het niet onderschat moet worden. Op een toernooi bij Excelsior Maassluis wonnen de Alphenaren al van zondag Topklasser HBS (5-3) en afgelopen zaterdag werd er gewonnen van zondag eersteklasser Nieuwkoop met maarliefst 7-0.

 

Bij Jodan Boys is er ook wel reden tot optimisme. In de eerste oefenwedstrijd was het spel niet altijd even goed, maar met een smalle selectie werd uiteindelijk toch eenvoudig gewonnen van Montfoort. Met drie debutanten (Rick Begeer, Daniel Stals en Kostas Tilliopoulos) hield de ploeg stand in Montfoort en was het zelfs nog dicht bij de 0-3. Ook Patrick Akerboom was positief gestemd: 'Ik ben niet ontevreden. Het is pas de tweede week, maar we waren in elk geval in alle aspecten een stuk verder dan Montfoort.'

Vanaf maandag is de groep weer compleet, maar er moeten nog een aantal spelers een trainingsachterstand inhalen. Zodoende zal de selectie voor de wedstrijd tegen Alphense Boys nagenoeg dezelfde zijn als die tegen Montfoort.

 

De wedstrijd van komende dinsdag begint om 20:15 en wordt gespeeld op sportpark de Bijlen in Alphen aan den Rijn. De toegang tot deze wedstijd is gratis!

Uiteraard is de wedstrijd weer te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ) en d.m.v. het gebruik van #alpjod kun je meepraten over de wedstrijd.

 

Statistieken thuis:
07-08-12: Jodan Boys - Alphense Boys   0-0   Oefenwedstrijd
14-02-12: Jodan Boys - Alphense Boys   4-0   Oefenwedstrijd
08-11-11: Jodan Boys - Alphense Boys   6-3   Oefenwedstrijd
30-11-10: Jodan Boys - Alphense Boys*  2-2*  3e ronde districtsbeker
10-08-10: Jodan Boys - Alphense Boys   1-1   Oefenwedstrijd
*Uiteindelijk werd met penalty's verloren.
 
Statistieken uit:
09-08-11: Alphense Boys - Jodan Boys   0-2   Oefenwedstrijd