Voorbeschouwing ARC - Jodan Boys

13-08-2015 20:30

Jodan Boys speelt komende zaterdag een oefenwedstrijd tegen zaterdag eersteklasser ARC. De wedstrijd wordt gespeeld op het complex van Alphense Boys, waar beide clubs strijden om een derde plaats in het Frans Bahlmann toernooi.

Afgelopen dinsdag verloor Jodan Boys nipt van Sportlust '46 (2-1) en ARC verloor na penalties van Alphense Boys (1-1).

 

Jodan Boys en ARC kwamen elkaar in de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen al eerder tegen. Toen speelde een combinatieteam van Jodan Boys 1, 2 en A1 tegen een combinatieteam van ARC. Toch zullen een groot aantal van deze spelers deel uit gaan maken van de selectie komend seizoen.

 

ARC speelde overigens al eerder een oefenwedstrijd. Het was een klein maatje te groot voor zaterdag tweedeklasser Zevenhoven (2-1). Bij ARC staat Michael de Leeuw tegenwoordig onder contract. De oud doelman van Jodan Boys en HFC Haarlem, vertrok vorig seizoen naar Topklasser Katwijk, maar verdedigde daar nauwelijks het doel van het eerste elftal. Koroglu bleef de onbetwiste nummer 1 onder de lat bij de oranjehemden. Hierop besloot de in Waddinxveen woonachtige keeper voor meer zekerheid te gaan bij ARC.

ARC heeft komend seizoen de loodzware taak om zich een weg omhoog te banen. De club kwam jaren uit op het hoogste amateurniveau, maar na een tweejaars verblijf in de Topklasse, zakte de club direct af naar de eerste klasse. Ook daar had de club het afgelopen jaar de grootste moeite om de nacompetitie te ontlopen. Uiteindelijk eindigde de club op een beter doelsaldo als negende. Met evenveel punten als de nummer 10 en 11. De kans om te promoveren naar de Hoofdklasse is ook nog eens een stuk kleiner geworden als eersteklasser. Van alle (vervangend) periodekampioenen en de 6 herkansers uit de Hoofdklasse, totaal 21 clubs, zijn er het seizoen er op slechts 3 in de Hoofdklasse te bewonderen.

 

Voor Jodan Boys dus weer een goede test voor de aardig gewijzigde selectie. Gelukkig waren er afgelopen dinsdag, ondanks het verlies, wel wat lichtpuntjes. Fanny Waandels, Enzo Huntink en Bram van Loon speelden goed. Vooral van Loon die na een jaar blessureleed weer in de basis stond. Ook Michel Verkaik,en Leroy Brank speelden weer sterk.

Het is ook te hopen dat een groot aantal spelers weer snel kan aansluiten bij de selectie. Don Mimpen (blessure), Mo Bellahcen (ziek), Achmed el Azzouti en Jaouad el Yaagoubi ontbreken tot nu toe.

 

De wedstrijd van komende zaterdag begint om 14:30 en na deze wedstrijd spelen Sportlust '46 en Alphense Boys de finale (16:30).