Voorbeschouwing Argon - Jodan Boys

12-04-2016 20:25

Aankomende donderdag speelt Jodan Boys een oefenwedstrijd tegen zaterdag eersteklasser Argon uit Mijdrecht. Aankomende zaterdag staat er namelijk geen wedstrijd op het programma voor beide ploegen.

 

De tegenstander van Jodan Boys is een onbekende ploeg voor velen. Tot drie jaar geleden maakte vooral de zondagtak van Argon furore in het amateurvoetbal. Zij maakten in de jaren '90 een grote groei door en promoveerden vanuit de derde klasse in een aantal jaren naar de Hoofdklasse. Ook speelde Argon nog twee seizoenen Topklasse. Maar na het faillissement van hoofdsponsor Midreth in 2011 degradeerde Argon het seizoen daarop uit de Topklasse en toen werd de stekker uit de zondagtak gehaald. Het prestatievoetbal moest naar de zaterdag, waar al eens aan het niveau van de eerste klasse 'gesnoven' was. Spelers verlieten de club (zoals Jorn van Lunteren die naar Jodan Boys ging) en sommige spelers stapten over naar de zaterdag. Vanaf dat moment deed Argon op zaterdag hoog mee in de tweede klasse, maar promotie werd pas vorig seizoen gehaald.

In het eerste seizoen eerste klasse doet de ploeg het overigens ook heel goed. Momenteel staat Argon tweede met een puntje achterstand op koploper Nootdorp.

 

Jodan Boys speelde voor het laatst tegen Argon in januari 2008. In dat seizoen kwam Jodan Boys uit in de eerste klasse en Argon in de tweede klasse. Jodan Boys won deze wedstrijd destijds overtuigend met 7-1.

 

De wedstrijd van komende donderdag wordt gespeeld op sportpark Argon in Mijdrecht en begint om 20:15.