Voorbeschouwing Barendrecht - Jodan Boys

03-04-2013 16:18

Komende zaterdag gaat Jodan Boys op bezoek bij regiogenoot Barendrecht. Jodan Boys staat voor een moeilijke opdracht om zich in vijf wedstrijden veilig te spelen in de Topklasse. Komend weekend zal er tegen de huidige nummer vier op de ranglijst een goed resultaat neergezet moeten worden. De vraag is of de ploeg van trainer Akerboom hiertoe in staat is. Na een matige reeks van vijf wedstrijden was er gelukkig vooral in de laatste competitiewedstrijd tegen Scheveningen weer een punt binnengehaald. Daartegenover staat wel dat de concurrentie de afgelopen week in diverse inhaalwedstrijden punten wist te sprokkelen en zo weer een stukje dichter bij Jodan Boys is gekomen. De komende drie weken zijn dan ook cruciaal en bij een goed resultaat tegen Barendrecht kan Jodan Boys in de wedstrijden daarop tegen Genemuiden en DETO een belangrijke stap richting handhaving doen.

Gisteren verloor Jodan Boys welliswaar de oefenwedstrijd tegen Hoofdklasser Sportlust '46, maar trainer Akerboom zag genoeg lichtpuntjes. Zo speelde Thomas Verheijdt weer ruim een uur mee en werden er volgens de oefenmeester veel kansen gecreeerd. Vorige week scoorde Verheijdt nog in de wedstrijd Barendrecht 2 - Jodan Boys 2. Hier maakte hij weer zijn eerste officiele speelminuten na maanden blessureleed.

 

De tegenstander van komende zaterdag, Barendrecht, heeft een wisselvallige reeks achter de rug. Er werd gewonnen van IJsselmeervogels en Noordwijk, tegen Rijnsburgse Boys werd er gelijkgespeeld en van GVVV en Kozakken Boys werd verloren. De Jodan Boys verdediging moet vooral oppassen voor Christian Opschoor (8), Marwin Richard (7), Bob Vermunt (6) en Laurens Visser (5). Zij zijn verantwoordelijk voor tweederde van de doelpuntenproductie van de Barendrechters.

 

Bij Jodan Boys is Thomas Verheijdt er dus weer bij. Hij was in de beginfase van de competitie belangrijk en scoorde toen vijf doelpunten in negen wedstrijden. Vooral in de wedstrijden tegen IJsselmeervogels (2-1), Noordwijk (3-5), Kozakken Boys (4-0) en Excelsior '31 (3-1) liet hij zich gelden. Laten we hopen dat Verheijdt zich inmiddels warmgedraaid heeft en de draad weer oppakt in de wedstrijd tegen Barendrecht.

 

De wedstrijd Barendrecht - Jodan Boys op sportpark de Bongert begint komende zaterdag om 15:00 en staat onder leiding van scheidsrechter Mike van der Roest uit Alkmaar. Van der Roest floot eerder al 9 wedstrijden in de zaterdag Topklasse, waaronder de wedstrijd Scheveningen - Jodan Boys (4-1). De wedstrijd Barendrecht - Jodan Boys is weer te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ) en d.m.v. het gebruik van #barjod kun je meepraten over de wedstrijd.

 

Klik hier voor de rest van het programma en de stand in de Topklasse.

 

 

Historie Barendrecht - Jodan Boys

De tegenstander van zaterdag speelt voor het derde achtereenvolgende seizoen in de Topklasse. In het eerste seizoen werd de club negende, koploper van het rechterrijtje dus. Vorig seizoen ging het allemaal wat minder. Na het opstellen van de niet speelgerechtigde Marvin van der Pluijm moest Barendrecht het KNVB bekertoernooi verlaten en kreeg het ook nog eens zes punten in mindering. (Marvin van der Pluijm komt overigens, na één seizoen Capelle, volgend jaar in dienst van Jodan Boys voetballen.) De ploeg begon hierdoor met een flinke achterstand, maar wist zich ter nauwernood veilig te stellen. De Barendrechters spelen sinds het seizoen 1977/1978 bijna onafgebroken op het hoogste amateurniveau en werden twee keer kampioen in de Hoofdklasse. Het laatste seizoen (2009/2010) promoveerde Barendrecht dankzij het kampioenschap direct naar de Topklasse.

Jodan Boys en Barendrecht kwamen elkaar niet veel tegen in competitieverband, mede doordat Barendrecht de afgelopen 35 jaar eigenlijk alleen maar op een hoger niveau dan Jodan Boys acteerde. Slechts twee seizoen waren beide teams bij elkaar in de competitie ingedeeld. Van de vijf onderlinge ontmoetingen won Jodan Boys er twee en ook Barendrecht won twee keer. De laatste ontmoeting eerder dit seizoen eindigde in een 1-1 gelijkspel. Ook kwamen beide teams in de finale van de RTV Rijnmond Cup (voorloper van de Voetbal Rotterdam Cup) tegen elkaar in actie. Toen versloeg Jodan Boys op sportpark Varkenoord de Barendrechters in de extreme hitte na verlenging en penalty's (bekijk hier de beelden van deze finale).

 

Statistieken uit:

28-05-77: Barendrecht - Jodan Boys   3-2   2e klasse A   [  1234 ]

12-09-70: Barendrecht - Jodan Boys   0-2   3e klasse B   [  1234 ]

 

 

Statistieken thuis:

27-10-12: Jodan Boys - Barendrecht   1-1   Topklasse     [TH1234 ]

11-12-76: Jodan Boys - Barendrecht   0-2   2e klasse A   [  1234 ]

12-12-70: Jodan Boys - Barendrecht   2-0   3e klasse B   [  1234 ]