Voorbeschouwing Bennekom - Jodan Boys

12-10-2011 17:49

Komende zaterdag staat voor Jodan Boys weer een belangrijke wedstrijd op het programma.
De Gouwenaren gaan op bezoek bij de nummer 3 op de ranglijst, Bennekom.
Bennekom promoveerde afgelopen jaar vanuit de eerste klasse nadat het dat jaar ervoor gedegradeerd was vanuit de Hoofdklasse.
Bennekom is een sterke ploeg, en dat bewezen ze afgelopen jaar wel in de eerste klasse. Van de 26 wedstrijden werden er slechts 2 verloren.
Dat was het jaar daarvoor in de Hoofdklasse wel anders. Toen verloor Bennekom maarliefst 21 keer en wist men maar vier wedstrijden te winnen.
Uiteraard was dit een schande voor de club die al sinds 1974 bijna onafgebroken op het hoogste niveau actief is. Slechts twee keer degradeerde men naar een lagere klasse, waarna men beide keren direct kampioen werd en weer terug promoveerde.
De club uit Bennekom werd in het verleden vier keer kampioen in de eerste klasse, toen nog het hoogste niveau.
Bennekom beschikt dit seizoen over een zeer sterke selectie. Zo speelden diverse spelers al in de eerste divisie bij Go Ahead Eagles zoals Rogier Gerritsen, Leon Koopman, Rogier Wissing, Rence van der Wal en Kevin Moeliker (ook Heervenveen, Helmond en NEC) maar ook diverse ander spelers hebben al ervaring bij Vitesse, fc Den Bosch, de Graafschap, fc Dordrecht of NEC.
Daarbij kwamen dit seizeon nog de versterkingen: Rik van Leeuwen (GVVV) en Kevin Sissing (RKHVV, de Graafschap en hfc Haarlem).

Jodan Boys heeft dan wel iets minder prof ervaring, maar doet zeker niet onder voor de club uit Bennekom.
Jodan Boys staat op een verdienstelijke vierde plaats, net onder Bennekom, met evenveel punten, maar een iets minder doelsaldo.
In het laatste uitduel tegen Bennekom wonnen de gastheren nog met 3-2 van Jodan Boys. Dit werd één van hun spaarzame overwinningen dat seizoen.
Jodan Boys wist bij Bennekom in competitieverband nog nooit te winnen. Dat is wel heel wat anders dan in de thuiswedstrijden. Hierin werd Bennekom altijd met eenvoudig gemak aan de kant gezet.
Na de zege op Ter Leede zullen de mannen van trainer Akerboom de goede lijn ongetwijfeld willen doorzetten. Winst op Bennekom zou een belangrijke bijdrage kunnen zijn in het vestigen in de subtop of misschien wel de top van de Hoofdklasse A.

De westrijd komende zaterdag begint om 15:00 uur op sportpark Eikelhof in Bennekom.

Statistieken uit:

12-12-09: Bennekom - Jodan Boys 3-2 Hoofdklasse B
08-11-08: Bennekom - Jodan Boys 3-1 Hoofdklasse B


Statistieken thuis:

08-05-10: Jodan Boys - Bennekom 4-1 Hoofdklasse B
04-04-09: Jodan Boys - Bennekom 4-0 Hoofdklasse B