Voorbeschouwing Bennekom - Jodan Boys

23-09-2014 19:59

Komende zaterdag neemt Jodan Boys het in Bennekom op tegen de plaatselijke vv. In deze vierde competitieronde heeft Jodan Boys de punten hard nodig aangezien het na drie wedstrijden nog maar een schamel puntje vergaard heeft.

 

De tegenstander van komende zaterdag startte daarentegen beter aan de competitie. Met een overwinning en twee keer een gelijkspel hebben zij reeds vijf punten bijgeschreven en bezetten de vijfde plaats. Dit is wel even een verschil met Jodan Boys, wat momenteel de dertiende plaats bezet.

Toch is er bij de tegenstander van komende zaterdag wel een klein probleem ontstaan. Afgelopen zaterdag liep het in Huizen na de wedstrijd (2-2) helemaal uit de hand. Meerdere spelers gingen met elkaar op de vuist. Dit resulteerde uiteindelijk in zes rode kaarten (waarvan twee voor Bennekom) en vijf gele kaarten (reeds tijdens de wedstrijd). Beide teams zijn daarme al zwaar gedupeerd, maar de verwachting is dat er ook nog wel maatregelen vanuit de KNVB gaan komen. Bij Bennekom zijn Omar Riani en Ahmet Kilic uit de selectie gezet na hun rode kaart. Riani wist tot nu toen 1 keer te scoren namens Bennekom, net als vier andere spelers, die ook allen 1 doepunt maakten.

 

Bij Jodan Boys zijn de problemen (misschien wel gelukkig) van andere orde. Het afronden van kansen is wel een klein manco bij de Goudse Hoofdklasser. Een aantal keer heeft Jodan Boys de kans gehad om een voorsprong uit te breiden of op voorsprong te komen, maar kwam uiteindelijk in de problemen. Dit was eigenlijk wel het geval in alle competitiewedstrijden. Toch is het spel van Jodan Boys bij vlagen echt wel goed en mag de ploeg zeker wel hopen op meer. Met inzet zal de ploeg dit ongetwijfeld gaan bereiken!

Bij Jodan Boys is, voor zover ons bekend, iedereen fit voor komende zaterdag. Tim Roggeveen lijkt geen last meer te hebben van zijn blessure die hij tot het begin van het seizoen had.

 

Bennekom en Jodan Boys zijn geen onbekenden van elkaar. In 3 seizoenen troffen beide clubs elkaar totaal 6 keer. Jodan Boys won 4 keer (4-0, 4-1, 0-3 en 1-0), waarvan 3 keer thuis. Bennekom won 2 keer (3-1, 3-2) in hun thuiswedstrijden. De laatste keer dat beide teams elkaar tegen kwamen was in 2011/2012. Toen werd Jodan Boys kampioen in de Hoofdklasse A en won het uit en thuis.

 

De wedstrijd van komende zaterdag staat onder leiding van S. Ifrandi en begint om 15:00!