Voorbeschouwing Capelle - Jodan Boys

18-09-2012 11:11

Komende zaterdag wacht voor Jodan Boys de volgende beproeving in de Topklasse. Na een uitstekende start in de openingsfase van de competitie heeft de ploeg van trainer Akerboom inmiddels 12 punten weten te behalen uit 6 wedstrijden. Slechts twee wedstrijden gingen verloren en wel tegen HHC Hardenberg (nummer 3 op de ranglijst) en fc Lisse (nummer 6 op de ranglijst). Beide verliespartijen waren overigens in een uitwedstrijd.
Laat Jodan Boys nu komende zaterdag op bezoek gaan bij de nummer 7 op de ranglijst, Capelle.

De tegenstander van zaterdag begon wisselend aan de competitie. Zo werd er in de openingswedstrijd met 0-3 verloren op eigen veld van sc Genemuiden. Speelde het netjes gelijk tegen huidig koploper Barendrecht, maar liep het vervolgens op eigen veld tegen een grote nederlaag (1-5) aan tegen Rijnsburgse Boys. Ook de wedstrijd tegen DETO Twenterand viel een beetje tegen. Een kwartier voor tijd werd de enige en winnende treffer door Capelle gemaakt tegen de debutant. Overigens is het verrassend om te zien dat Capelle op eigen veld ternauwernood 3 punten wist te behalen tegen laagvlieger Noordwijk. Capelle kwam op een 3-0 voorsprong binnen 40 minuten, maar na rust kwam Noordwijk nog terug tot 3-2, waarmee het nog billenknijpen was in de laatste tien minuten. De overige 7 punten werden dus in uitwedstrijden behaald, waarmee Capelle dus uit een ongeslagen status heeft.

Capelle zag vorig seizoen liefst elf spelers vertrekken en hiervoor elf nieuwe spelers in de plaats komen, een half nieuwe selectie dus. Zo vertrokken Marwin Richard (vorig seizoen tien goals), Bob Vermunt en Lourens Visser naar streekgenoot Barendrecht. Ook Giovanni Klaverweide en Patrick Molendijk vertrokken.
Maar er kwam ook de nodige versterking. Zo wisten de Slotbewoners Leen van Steensel (5 seizoenen Excelsior en 4 seizoenen fc Utrecht), Peter de Lange (2 seizoenen Excelsior), Jos van Nieuwstadt (Cambuur Leeuwarden, Excelsior en 7 seizoenen Willem II), Marvin Strik (Excelsior) en Marvin van der Pluijm (NAC, fc Den Bosch en Sparta) te strikken. De meeste van hen kwamen vanaf andere amateurverenigingen zoals Barendrecht.
Overigens bleven er nog genoeg spelers met de nodige ervaring. Zo bleven Henk Roeland (inmiddels elf seizoenen Capelle en vorig jaar goed voor elf goals) en oud Excelsior spelers Gert Jan Rothman (vorig seizoen zes goals) en Michel van Guldener in Capelle.
Kortom deze ploeg barst van de ervaring en zou op basis daarvan alleen al mee moeten doen in de top van de competitie.

Capelle is een constante ploeg op het hoogste niveau van het amateurvoetbal. De ploeg speelt al op het hoogste niveau sinds het seizoen 1992/1993, maar kwam nooit verder dan vier keer een tweede plaats in de Hoofdklasse.
Overigens kwamen beide ploegen elkaar in het verleden een aantal keer in competitieverband tegen, hoewel dit alleen op het niveau derde en vierde klasse was. Van de tien onderlinge ontmoetingen in vijf seizoenen wist Jodan Boys er zes te winnen, werd er één keer gelijk gespeeld en verloor het drie keer. De laatste wedstrijd Capelle - Jodan Boys was overigens op 6 februari 1982. Toen werd het in Capelle 0-0.

 

Patrick Akerboom zal komend weekend ongetwijfeld weer zoveel mogelijk met de basiself van afgelopen zaterdag willen beginnen. Tot op heden is er niks bekend over blessures, behalve bij de inmiddels langer geblesseerde de Pina, Liefden en van der Kaa. Zij zullen zaterdag niet spelen.

De wedstrijd op sportpark 't Slot begint komende zaterdag om 14:30 en staat overigens onder leiding van scheidsrechter Ron van den Berg uit 's-Gravenzande. Hij floot inmiddels drie wedstrijden in de Topklasse en deelde daarin totaal 10 gele kaarten uit.

 

Statistieken uit:

06-02-82: Capelle - Jodan Boys  0-0  3e klasse A  [  1234 ]

31-10-70: Capelle - Jodan Boys  0-4  3e klasse B  [  1234 ]

25-04-70: Capelle - Jodan Boys  4-2  3e klasse B  [   234 ]

12-12-64: Capelle - Jodan Boys  4-3  4e klasse C  [   234 ]

10-02-62: Capelle - Jodan Boys  3-4  4e klasse C  [   234 ]

 

Statistieken thuis:

06-04-96: Jodan Boys - Capelle  1-3  Distr beker

26-09-81: Jodan Boys - Capelle  1-4  3e klasse A  [  1234 ]

27-03-71: Jodan Boys - Capelle  2-0  3e klasse B  [  1234 ]

01-11-69: Jodan Boys - Capelle  7-1  3e klasse B  [   234 ]

26-09-64: Jodan Boys - Capelle  4-2  4e klasse C  [   234 ]