Voorbeschouwing de Meern - Jodan Boys

25-08-2014 18:35

Komende woensdag neemt Jodan Boys het in de poulefase van de districtsbeker op tegen zaterdag eersteklasser de Meern uit de gelijknamige plaats. In de poulefase is dit voor beide teams de tweede wedstrijd. Jodan Boys won afgelopen zaterdag van ARC (2-0) en de Meern deed dit bij zondag eersteklasser Elinkwijk uit Utrecht met maarliefst 0-6.

 

De Meern speelt dit seizoen voor het tweede jaar op rij in de zaterdag eerste klasse. De Meern is sinds 1996 op zaterdag actief met een elftal op KNVB niveau. De ploeg speelde tot in 2004 voornamelijk op vierde en vijfde klasse niveau, waarna het acht jaar in de derde klasse actief was. Daar werd het in 2012 kampioen, om vervolgens het jaar daarop knap kampioen te worden in de tweede klasse.

Afgelopen seizoen debuteerde de club dus in de eerste klasse en behaalde een nette achtste plaats. Overigens speelt de zondagtak van de Meern ook al een aantal seizoenen in de eerste klasse. Erwin van der Klis was daar vorig seizoen nog actief. Hij kwam het jaar daarvoor uit namens Jodan Boys.

 

Beide clubs zijn geen bekenden van elkaar. In competitieverband kwamen beide ploegen elkaar nog niet eerder tegen. Ook in de districtsbeker kwamen beide teams elkaar niet eerder tegen. Dit aangezien Jodan Boys officieel in district West II uitkomt en de Meern in West I.

 

De wedstrijd van komende woensdag wordt gespeeld op sportpark de Meern en staat onder leiding van P.A. de Waard. De wedstrijd begint om 20:30!