Voorbeschouwing DFS - Jodan Boys

27-10-2016 20:33

Aankomende zaterdag weer een 'gewone' wedstrijd voor Jodan Boys. Na de euforie van afgelopen dinsdag na de bekerwinst bij Go Ahead Eagles, is het tijd om het vizier in de competitie weer op scherp te hebben. Het is natuurlijk wel leuk dat je als nummer 12 van de Hoofdklasse A win bij de nummer 15 in de eredivisie, maar plaats 12 is dan toch echt te laag.

 

De tegenstander van komende zaterdag is DFS uit Opheusden. De ploeg bezet momenteel de negende plaats in de zaterdag Hoofdklasse A met een punt voorsprong op Jodan Boys. DFS heeft wel een wedstrijd minder gespeeld overigens. DFS speelde in 2014/2015 ook in de Hoofdklasse, maar degradeerde. Vorig seizoen wist de ploeg promotie af te dwingen en nu bezet de ploeg een nette negende plek. DFS won dit seizoen van Argon, Zwaluwen en fc Breukelen en hield onder andere Hoek op 0-0. DFS scoort echter niet veel (10 goals en kreeg er 12 tegen).

 

Voor Jodan Boys de vraag of het komende zaterdag de draad weer kan op pakken tegen DFS. De wedstrijd tegen Go Ahead zal ongetwijfeld een zware belasting geweest zijn voor de groep. Maar voor Jodan Boys is deze wedstrijd zeker belangrijk om een goed resultaat neer te zetten. Verlies zou betekenen dat Jodan Boys de komende tijd nog wel eens flink kan zakken doordat het eind van de maand een weekend vrij is i.v.m. het terug trekken van Haaglandia uit de competitie.

 

De wedstrijd van komende zaterdag staat onder leiding van scheidsrechter G.J. Beltman en begint om 14:30.

 

Verder staan de volgende wedstrijden op het programma in de Hoofdklasse A:

Achilles Veen - RVVH

Ajax          - Ter Leede

Argon         - Hoek

Smitshoek     - Sliedrecht

Spijkenisse   - fc Breukelen

Noordwijk     - Swift

Zwaluwen vrij

Achilles Veen - RVVH
Ajax - Ter Leede
Argon - Hoek
Smitshoek - Sliedrecht
Spijkenisse - fc Breukelen
Noordwijk - Swift
Zwaluwen vrij

 

Historie

DFS is in 2001 ontstaan uit een fusie tussen sv Opheusden en Sparta '57. De club begon in 2001 in de derde klasse van het zaterdagvoetbal en degradeerde direct naar de vierde klasse. Na twee jaar werd de ploeg kampioen in de vierde klasse en na vijf seizoenen derde klasse werd DFS kampioen en promoveerde naar de tweede klasse. Hierin wist het twee seizoenen nipt te overleven. In 2011/2012 eindigde ploeg vervolgens knap als derde, overigens zonder periodetitiel, waarna het in 2013 kampioen werd in de tweede klasse. Daarna volgde weer een prestatie van formaat, door direct kampioen te worden in de eerste klasse. Hierdoor speelde DFS voor het eerste seizoen in de Hoofdklasse. Het degradeerde wel weer direct, maar promoveerde ook weer.

Jodan Boys en DFS kwamen elkaar in 2014/2015 tegen in de Hoofdklasse. In Opheusden won Jodan Boys destijds met 1-3, maar thuis werd met 0-1 verloren.