Voorbeschouwing DOVO - Jodan Boys

21-10-2014 21:17

Komende zaterdag staat er voor Jodan Boys weer een competitieontmoeting op het programma. In Veenendaal neemt de ploeg van trainer van den IJssel het op tegen DOVO. DOVO bezet momenteel de achtste plaats in de Hoofdklasse A, twee plaatsen boven Jodan Boys. Het verschil is twee punten.

 

DOVO heeft van alle 6 de competitiewedstrijden 2 keer winst geboekt, 2 keer gelijk gespeeld en ook 2 keer verloren. Met een doelsaldo van -1 heeft de ploeg daardoor bijna een evenwichtig resultaat tot nu toe.

Bij DOVO zijn er momenteel 2 spelers die beide 3 goals gemaakt hebben in competitieverband. Rik van der Eerden en Leon Toonen maakten samen 75% van de competitiegoals.

DOVO won afgelopen week nog in de districtsbeker, waardoor zij (in tegenstelling tot Jodan Boys) wel een ronde verder zijn. Van zaterdag derdeklasser sv Loosdrecht werd met 6-2 gewonnen. In de poulefase deed DOVO het overigens ook goed. Er werd met 2-0, 4-0 en 5-0 gewonnen, waardoor de ploeg eerste werd in de poule met 9 punten en een doelsaldo van 11-0.

Bij DOVO lopen, behalve trainer Hans Kraay jr. nog wel meer mensen met de nodige ervaring rond. Middenvelder Roy Bakkenes speelde eerder voor fc Volendam en fc Antwerp. Leon Toonen speelde in het verleden al vaker voor DOVO en verdiende tussentijds zelfs een contract bij Vitesse, waar hij het na een seizoen al weer voor gezien hield. Ook Tom Gesgarz speelde nog bij NEC en verder hebben diverse spelers in de jeugd bij bvo's gespeeld.

 

Met Kees Graafland en Sander van Gool heeft Jodan Boys prima spelers in huis. Tegen DOVO werd Leroy Brank echter de 'Man van de Wedstrijd'. Foto: WHM/Martin Droog

Leroy Brank in duel tijdens de wedstrijd Jodan Boys - DOVO in september 2009 (2-0).

 

Voor Jodan Boys zou winst een goed gevoel kunnen geven na de domper van afgelopen zaterdag in de districtsbeker tegen Excelsior Maassluis. Niet allen verloor Jodan Boys en is het daarmee uitgeschakeld, maar er gingen ook nog eens drie spelers geblesseerd van het veld af. Mo Bellahcen is ook al even geblesseerd, waardoor er misschien wat gepuzzeld zal moeten worden.

Jodan Boys zou bij winst over DOVO heen gaan en aansluiting vinden met het linkerrijtje. Als ook VVA '71 en Achilles Veen verliezen en Huizen niet weet te winnen van Volendam, dan schiet Jodan Boys bij winst zelfs naar de 6e plaats in de Hoofdklasse A. Het zou natuurlijk ook al fijn zijn als het verschil met de onderste vier plaatsen wat verder op kan gaan lopen.

 

De wedstrijd van komende zaterdag begint om 14:30 en staat onder leiding van Eric Thijs uit Bakel. Hij floot eerder twee wedstrijden in de andere Hoofdklassen en trok daarin vier gele kaarten.

 

Historie

DOVO is opgericht in 1933 en speelde vanaf het seizoen 1960/1961 (toen nog 2e klasse) tot en met 2005/2006 (Hoofdklasse) altijd op het hoogste amateurniveau. Maarliefst 46 jaar dus. In 2006 degradeerde de ploeg via de nacompetitie naar de eerste klasse, waarin het direct weer kampioen werd. Na drie seizoenen Hoofdklasse gebeurde ditzelfde weer en wederom speelde de ploeg in de Hoofdklasse. Inmiddels voor het vierde seizoen weer.

DOVO werd maarliefst 9 keer kampioen op het hoogste niveau. In 1979 werd de club ook nog algeheel zaterdag kampioen.

 

Bram van Loon (geblesseerd) en Jesse Kok (terug bij Be Fair) tijdens hun debuut in de Hoofdklasse tegen DOVO (2-2).

 

Jodan Boys en DOVO speelden in het verleden in drie seizoen tegen elkaar. Jodan Boys won de drie thuis ontmoetingen zonder ooit een tegendoelpunt te incasseren. In een uitwedstrijd wist Jodan Boys nog niet eerder te winnen bij DOVO. Twee wedstrijden eindigden in een gelijkspel en de laatste onmoeting eindigde in een 2-0 verlies. Van de huidige selectiespelers scoorden Mitchel Heerkens (2 keer) en Remco de Rijk (1 keer) eerder tegen de ploeg uit Veenendaal.

 

Statistieken uit:
10-09-11: DOVO - Jodan Boys 2-0 Hoofdklasse A  [TH1234 ]
06-02-10: DOVO - Jodan Boys 1-1 Hoofdklasse B  [ H1234 ]
06-09-08: DOVO - Jodan Boys 2-2 Hoofdklasse B  [ H12345]
 
Statistieken thuis:
28-01-12: Jodan Boys - DOVO 1-0 Hoofdklasse A  [TH1234 ]
19-09-09: Jodan Boys - DOVO 2-0 Hoofdklasse B  [ H1234 ]
24-01-09: Jodan Boys - DOVO 6-0 Hoofdklasse B  [ H12345]