Voorbeschouwing Excelsior '31 - Jodan Boys

30-01-2013 09:22

Komende zaterdag staat er voor het eerst sinds drie weken weer eens een competitiewedstrijd op het programma. Nadat de uitwedstrijd tegen Kozakken Boys en de thuiswedstrijd tegen fc Lisse werden afgelast, kan er eindelijk weer gevoetbald worden.

Jodan Boys reist zaterdag af naar het Overijsselse Rijssen. Hier speelt Excelsior '31 op sportpark de Koerbelt haar thuiswedstrijden. De club uit Rijssen bezet momenteel een vertiende plaats in de Topklasse en moet vrezen voor directe degradatie. Dat is toch wel iets anders dan ze gewend zijn in Rijssen. Na het kampioenschap in de Hoofdklasse C in 2010 eindigde de ploeg op een vijfde en een achtste plaats. De vraag is of Excelsior '31 zich kan herpakken in de tweede seizoenshelft. Officieel zijn de eerste twee wedstrijden van de tweede siezoenshelft al achter de rug. Deze twee wedstrijden gingen voor Excelsior '31 dan wel verloren, maar 2-1 verlies van Rijsburgse Boys en 1-0 verlies van GVVV valt nog enigzins mee. Zeker beter dan de nederlagen die er in de eerste seizoenshelft geleden werden tegen Katwijk (6-0), Rijnsburgse Boys (4-0) en Kozakken Boys (3-0).

Topscorers namens de Rijssenaren zijn Denis Mahmudov (4) en Patrick Gerritsen (4). Zij zijn met acht doelpunten verantwoordelijk ongeveer de helft van alle treffers die Excelsior '31 in de Topklasse gemaakt heeft.

Vorige week oefende Excelsior '31 nog tegen eersteklasser DOS '37 uit Vriezenveen. Deze wedstrijd werd bij een 0-0 stand gestaakt vanwege de sneeuwval. Gisteren speelde de club tegen zondag Hoofdklasser Rohda Raalte. De Rijssenaren trokken met 0-3 aan het langste eind, mede door twee treffers van Robert Wilens.

 

Jodan Boys zal komende zaterdag de goede lijn willen en moeten voortzetten. Na de winst op Noordwijk (3-1), vlak voor de winterstop, en de overwinning op IJsselmeervogels (0-3), zal het een goede slag kunnen slaan. Thuis werd destijds met 3-1 gewonnnen in een wedstrijd waarin Excelsior '31 nauwelijks aan de bak kwam. De Goudse doelpunten kwamen toen op naam van de huidig geblesseerden Kees Graafland (2) en Thomas Verheijdt (1). Door de afwezigheid van deze twee zal het misschien wat lastiger zijn om te scoren, maar met Remco de Rijk, Gino Mulder en Mitchel Heerkens zou dit toch ook moeten lukken. Ook Osvaldo de Pina en Tim Roggeveen maakten gisteren een goed indruk in de oefenwedstrijd tegen Smitshoek en zullen vermoedelijk in de basis verschijnen.

 

De wedstrijd van komende zaterdag op sportpark de Koerbelt begint om 14:30 en staat onder leiding van Ruud van der Wielen uit Veenendaal. Van der Wielen floot eerder al zeven wedstrijden, waarvan geen één van Jodan Boys, in de Topklasse. Hij deelde in deze wedstrijden 27 gele en 1 rode kaart uit.

De wedstrijd is komende zaterdag weer te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ) en d.m.v. het gebruik van #excjod kun je meepraten over de wedstrijd.

Klik hier voor het programma, de stand en alle eerdere uitslagen van Jodan Boys in de Topklasse.

 

 

Jodan Boys en Excelsior '31 kwamen elkaar slechts één keer eerder tegen. Deze wedstrijd werd vorig jaar gewonnen door Jodan Boys met 3-1.

 

 

Statistieken uit:

-

 

 

Statistieken thuis:

15-09-12: Jodan Boys - Excelsior '31  3-1  Topklasse  [TH1234 ]