Voorbeschouwing fc Breukelen - Jodan Boys

09-04-2015 06:06

Komende zaterdag staat er weer een competitiewedstrijd op het programma voor Jodan Boys. Na de midweekse winst op zaterdag eersteklasser vv Brielle (1-4), staat een bezoek aan fc Breukelen op het programma.

De ploeg uit Breukelen bezet momenteel een tiende plaatst in de Hoofdklasse A en staat met 24 punten uit 21 wedstrijden net onder Jodan Boys, dat een punt meer heeft en negende staat. Jodan Boys kende een goede reeks in de tweede periode, waar het net naast deze titel greep, maar moest na het verlies op eigen veld tegen Achilles Veen, nodeloos toezien dat het langzaam afgleed op de ranglijst. Zo kon er niet gewonnen worden bij hekkensluiter Montfoort (0-0), werd er verloren bij nummer 13, Volendam (2-1) en ook tegen DFS kon Jodan Boys op eigen veld niet winnen (0-1). Zo komt het dat Jodan Boys nu niet meer in het linkerrijtje vertoeft, maar nu serieus moet gaan oppassen. Slechts vier punten voorsprong op de nummer 13 zijn er nog maar en ook Montfoort is dichterbij gekropen. Zij wonnen de laatste twee inhaalwedstrijden, waardoor zij inmiddels 18 punten hebben.

Maar misschien moeten we niet alleen naar onderen kijken. De nummer 6 op de ranglijst, NSC heeft nu 27 punten en het verschil met nummer 5 DOVO bedraagt voor Jodan Boys 4 punten. Kortom er kan nog een hoop gebeuren, maar dan moet er wel vaker gewonnen gaan worden zo richting de eindstreep.

Jodan Boys moet dat komende zaterdag in ieder geval doen zonder Don Mimpen. Hij is wederom geschorst na een gele kaart in de thuiswedstrijd tegen DFS. Logische vervanger voor Mimpen zal Yassire Hamdani zijn. Ook is het de vraag of Jeroen Borsboom weer eens een basisplaats krijgt. Borsboom staat inmiddels al vijf competitiewedstrijden droog en begon in de twee wedstrijden in de Voetbal Rijnmond Cup tegen Lekkerkerk (0-6) en vv Brielle op de bank. Tegen Lekkerkerk scoorde Borsboom wel 3 keer, maar afgelopen dinsdag niet. Maar bij Borsboom weet je het nooit. Als hij op dreef is, prikt hij er zo een paar in en gaan we met de volle winst naar huis. Verder lijkt de selectie compleet voor het treffen komende zaterdag in Breukelen.

 

Voor Breukelen is het natuurlijk ook een belangrijke wedstrijd. De eerstejaars Hoofdklasser zal graag nog een seizoen verlengen op dit niveau, maar zal dan ook nog de nodige punten moeten halen. En die mogelijkheid is er zeker met een spits als Daniel Kops. Hij wist tot op heden 14 competitietreffers te maken namens Breukelen. Breukelen deed het de afgelopen weken redelijk. Vorige week werd nog verloren van Montfoort (0-2), daarvoor speelde het gelijk tegen Bennekom (1-1) en eerder wist het te winnen van SDC Putten (1-0).

 

De wedstrijd van komende zaterdag staat onder leiding van Stefan van der Vrande uit Beuningen. Van der Vrande floot eerder 6 wedstrijden in de zaterdag Hoofdklassen. Hierin deelde hij liefst 24 gele kaarten uit, waarvan 2 gele kaarten ook nog eens leidden tot een rode kaart. Direct rood trok de leidsman ook in 3 wedstrijden, waardoor in slechts 1 wedstrijd geen speler van het veld gestuurd werd.

Eerder dit seizoen won Jodan Boys nog van fc Breukelen met 4-0. Toen scoorden Jeroen Borsboom en Jorn van Lunteren beide twee keer.

De wedstrijd van komende zaterdag begint om 14:30 op sportpark Broekdijk Oost.

 

Verder staan de volgende wedstrijden op het programma in de Hoofdklasse A:

DFS - Huizen

DOVO - Volendam

Montfoort - Achilles Veen

NSC - Bennekom

ODIN '59 - SDC Putten

SteDoCo - VVA '71