Voorbeschouwing fc Lisse - Jodan Boys

15-01-2012 19:04

Dinsdag staat de laatste oefenwedstrijd van de winterstop op het programma. Jodan Boys zou in eerste instantie afreizen naar Ridderkerk om het op te nemen tegen RVVH, maar deze wedstrijd is vervallen. In plaats daarvan wordt er om 20:15 afgetrapt in Lisse tegen Topklasser fc Lisse. Voor de ploeg van Patrick Akerboom is dit wederom een goede krachtmeting.
Nu Jodan Boys dit seizoen bovenin in de Hoofdklasse meedraait en halverweg zelfs bovenin staat, is er in de winterstop gekozen voor een drietal goede tegenstanders. Zo werd er in Torremolinos nipt van Topklasser Noordwijk verloren (0-1) en gisteren gelijk gespeeld tegen de Scheveningen (2-2), de nummer 1 in de Hoofdklasse B.
Dinsdag neemt de Goudse hoofdmacht het op tegen fc Lisse, dat momenteel de tiende plaats in de Topklasse bezet. Lisse draait al jaren mee in de hoogste regionen van het amateurvoetbal. Sinds het seizoen 1989/1990 speelt fc Lisse op het hoogste niveau. Lisse werd in al die jaren 3 keer kampioen in de Hoofklasse en eindigde 6 keer als tweede.
Lisse beschikt over een sterke selectie en heeft met spelers als Bas Ent, Hanne Hagary, Richard van Heulen, Sergio Ommel, Tom Zoontjes en Raphael Supusepa de nodige betaald voetbal ervaring.
Lisse mag dan momenteel 'slechts' op de tiende plaats staan, maar de achterstand op nummer vijf, Noordwijk, bedraagt slechts zes punten.
Tijdens de winterstop speelden de Lissenaren al drie oefenwedstrijden. De laatste twee tegen Hoofdklassers Voorschoten '97 (4-0) en Young Boys (5-0) werden overtuigend gewonnen. Met zondag derdeklasser XerxesDZB hadden de heren wat meer moeite. Deze wedstrijd eindigde slechts in 1-1.

Jodan Boys en fc Lisse kwamen elkaar, sinds de oprichting van fc Lisse in 1981, nog nooit in competitieverband tegen. Jodan Boys oefende twee jaar geleden nog wel in Lisse tegen de club en won daar met 1-3 dankzij doelpunten van Kees Graafland en Sander van Gool (2 x).

De wedstrijd op sportpark ter Specke begint dinsdag om 20:15.