Voorbeschouwing fc 's-Gravenzande - Jodan Boys

22-10-2013 21:11

Komende zaterdag staat er weer eens een competitiewedstrijd op het programma. Na de 3-0 winst op CVC Reeuwijk voor de Voetbal Rijnmond Cup en de 5-0 winst op Spirit in de KNVB districtsbeker, is Jodan Boys zaterdag te gast in 's-Gravenzande bij de plaatselijke fc.

 

De Westlandse club is ontstaan uit een fusie van 's-Gravenzandse sv en vv 's-Gravenzande, waarbij de resultaten van 's-Gravenzandse sv zijn toegekend aan fc 's-Gravenzande. De club speelde al jaren in de eerste klasse (ruim 15 jaar onafgebroken) en bereikte daar vorig seizoen een vierde plaats. Via de nacompetitie wist de ploeg uiteindelijk te promoveren naar de Hoofdklasse, voor het eerst in haar bestaan. Toch startte de ploeg niet goed aan de competitie en verloor de eerste vijf wedstrijden. Pas afgelopen weekend in de inhaalwedstrijd tegen Kloetinge behaalde de ploeg de eerste drie punten door de 3-1 winst. In de KNVB districtsbeker was de ploeg overigens al uitgeschakeld. Na verliezen tegen Nieuwenhoorn (3-0), nipte winst op TOGB (4-3) en het verlies tegen Heerjansdam (1-3) eindigde de ploeg als laatste in de poulefase.

Toch beschikt trainer Robin Knoester, die aan zijn tweede seizoen als hooftrainer van de club bezig is, over een redelijk vaste selectie. Dankzij de promotie naar de Hoofdklasse verlieten weinig spelers de club. De nieuwelingen in de selectie zijn Frank Broos, Twan van Meerten en Nishant Bekaroe. Met spelers als Michiel van der Berg (eerder Sparta) en Frank van Dijk (fc Den Haag) beschikt de ploeg ook nog over een aantal spelers met ervaring bij BVO's.

Robin Knoester zal er met zijn team alles aan moeten doen om zich dit seizoen te gaan handhaven, zo lijkt het. Een iets andere opgave dan voor de spelers van Patrick Akerboom, waarbij de doelstelling de top 4 is met een prijs.

 

Jodan Boys kan de wedstrijd van komende zaterdag met vertrouwen tegemoet zien. Na de slechte competitiestart, waarbij vooral het verlies op eigen veld tegen Zwaluwen (0-3) als enorme zepert beschouwd mag worden, heeft de ploeg deze negatieve reeks achter zich gelaten. Alleen tegen ASWH werden er punten verspeeld, maar hier had Patrick Akerboom vooraf misschien wel gehoopt op een gelijkspel. Toch zijn er nog wel een paar kleine puntjes van kritiek. Net als in de wedstrijd tegen ASWH, werd er in de slotfase een tegengoal toegestaan, iets wat met een 4-1 voorsprong geen probleem meer zal zijn, maar tegen ASWH leverde dit twee verliespunten op. Patrick Akerboom beschikt momenteel over een fitte selectie, waarbij alleen een aantal spelers nog ritme missen. Zo heeft Gino Mulder nog weinig gespeeld in het eerste en stond Marvin Straver vorige week voor het eerst sinds twee maanden weer op doel. De enige afwezige lijkt Yassire Hamdani te zijn. Hij is de komende dagen niet beschikbaar. Vraag is of Hamdani over ruim een week nog terugkeert bij de selectie. Nu Bram van Loon en Diego Liefden beide weer inzetbaar zijn, zal de A1 hem graag weer terug zien. Toch lijkt de A-junior nog een goede kans te maken aangezien hij afgelopen zaterdag een goed optreden bekroonde met zijn eerste doelpunt voor Jodan Boys 1.

Zaterdag zal iedereen er vol voor moeten gaan om zo drie punten mee te nemen naar Gouda.

 

De wedstrijd van komende zaterdag op het Juliana Sportpark begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter Rene Wijma uit Oosterwolde. Hij floot eerder dit seizoen in de Hoofdklasse C de wedstrijd WHC - Flevo Boys (3-4), waarin hij 3 gele kaarten vergaf.

Uiteraard is de wedstrijd weer te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ) en d.m.v. het gebruik van #fcgjod kun je meepraten over de wedstrijd.

 

Jodan Boys kan overigens flink stijgen op de ranglijst komende zaterdag. Bij winst en een gunstig resultaat bij de concurrenten, kan de ploeg van Patrick Akerboom zelfs naar de tweede plaats stijgen.

Klik hier voor het programma van komende zaterdag, de stand en alle statistieken van Jodan Boys dit seizoen in de Hoofdklasse B.

 

Historie

De twee clubs ('s-Gravenzande en 's-Gravenzandse sv) fuseeerden in 2010 tot de club fc 's-Gravenzande. 's-Gravenzande was opgericht in 1912 en is tot 1966 zowel op zondag actief. De zaterdagtak werd opgericht in 1947 en speelt tot het seizoen 1996/1997 in de derde en vierde klasse van de KNVB. Daarna speelt de ploeg ook nog een aantal seizoenen in de tweede klasse.

De andere club uit het gelijknamige dorp is opgericht in 1936 en speelde halverwege de jaren '70 drie seizoenen in de eerste klasse, het toenmalig hoogste niveau op zaterdag. Sinds de jaren '90 speelde de ploeg alweer onafgebroken in de eerste klasse, waar het in de nacompetitie een aantal keer promotie misliep. Afgelopen seizoen lukte dit wel, waardoor de club dit seizoen bij Jodan Boys in de Hoofdklasse B uitkomt.

Jodan Boys en de club(s) zijn geen onbekenden van elkaar. Tegen de nieuwe fusieclub speelde Jodan Boys nog niet eerder, maar 's-Gravenzandse sv kwam Jodan Boys al in zeven seizoenen tegen. Jodan Boys won 5 keer, speelde 4 keer gelijk en verloor 5 keer. Tegen 's-Gravenzande speelde Jodan Boys ook zeven seizoenen in competitieverband. Jodan Boys won 5 keer, speelde 4 keer gelijk en verloor 5 keer. Kortom, beide ploegen staan tot nu toe in competitieverband precies in evenwicht. Overigens speelde Jodan Boys in het seizoen 1994/1995 zowel tegen 's-Gravenzande als 's-Gravenzandse sv.

 

Laatste 5 competitiewedstrijden uit:

15-03-08: 's-Gravenzandse sv - Jodan Boys  0-5  1e klasse B  [ H12345]

05-11-94: 's-Gravenzande     - Jodan Boys  4-1  3e klasse A  [  1234 ]

29-10-94: 's-Gravenzandse sv - Jodan Boys  0-1  3e klasse A  [  1234 ]

30-10-93: 's-Gravenzande     - Jodan Boys  0-2  3e klasse A  [  1234 ]

19-12-92: 's-Gravenzande     - Jodan Boys  2-2  3e klasse A  ]  1234 ]

 

Laatste 5 competitiewedstrijden thuis:

03-11-07: Jodan Boys - 's-Gravenzandse sv  1-0  1e klasse B  [ H12345]

01-04-95: Jodan Boys - 's-Gravenzande      0-0  3e klasse A  [  1234 ]

18-03-95: Jodan Boys - 's-Gravenzandse sv  1-1  3e klasse A  [  1234 ]

23-04-94: Jodan Boys - 's-Gravenzande      3-0  3e klasse A  [  1234 ]

06-03-93: Jodan Boys - 's-Gravenzande      1-1  3e klasse A  [  1234 ]