Voorbeschouwing Ghana Gouda toernooi

12-06-2013 20:32

Komende zaterdag staat de vijfde editie van het Ghana Gouda toernooi op het programma. Het toernooi wordt georganiseerd om goede doelen in Elmina te steunen, waaronder de lokale voetbalclub Elmina Giant Stars. Na eerdere edities reisden onder andere Jodan Boys trainer Patrick Akerboom al af naar Ghana. Elmina Giant Stars werd toen gesteund met materiaal en clinics.

De Ghanese voetballers spelen in kleding van alle Goudse clubs.

De spelers van Elmina Giant Stars gehuld in het Jodan Boys tenue.

 

Dit keer wordt het toernooi gehouden op het sportpark DONK in de Oostpolder in Gouda-West. DONK was overigens ook gastheer voor de eerste editie (2009) van het toernooi, destijds nog op het oude sportpark op het Sluiseiland. Ook dit jaar doen er weer acht teams mee van totaal 7 verenigingen. Van de 6 Goudse voetbalclubs doet alleen GSV weer niet mee. Verder is sv Gouda aanwezig met twee teams. Het zondagelftal is weer van de partij, en aangezien bleek dat de zaterdagtak geen representatief elftal kon leveren, doen er een team van spelers onder 23 mee. Ook bij sv DONK zullen er wel wijzigingen in het team zijn. DONK is namelijk nog in de race voor de nacompetitie en moet komende zondag op het terrein van CVV Zwervers aantreden tegen SVV. Verder zijn uit de regio zaterdag derdeklasser CVC Reeuwijk en, het uit de zondag derde klasse gedegradeerde, vv Haastrecht uitgenodigd.

 

Jodan Boys zal zaterdag weer met aardig wat spelers, ongeveer 18, aanwezig zijn op het toernooi. Marvin van der Pluijm zal in ieder geval nog niet aanwezig zijn. Jorn van Lunteren is nog een twijfelgeval. Hij speelt vanavond nog met Argon voor de halve finale van de landelijke beker tegen Deurne. Als Argon wint, zullen zij zondag de finale spelen tegen de Treffers. Verder zal Revalino Janga niet meespelen. Hij is nog herstellende van een blessure. Jan Willem Schep zal wel aanwezig zijn, net als Jesse Branderhorst.

Het toernooi begint om 10:00. Klik hier voor de poule indelingen en het programma.