Voorbeschouwing GLZ Delfshaven - Jodan Boys

12-05-2014 12:41

Jodan Boys neemt het komende dinsdag in Rotterdam op tegen zondag derdeklasser GLZ Delfshaven. De wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de Voetbal Rijnmond Cup en het betreft hier de 1/4 finale.

De tegenstander van Jodan Boys is vaak een taaie. Zo wist de ploeg een aantal jaar geleden Topklasser Capelle in de 1/8 finale uit te schakelen, waarna het op bezoek kwam in Gouda. Na een moeizame eerste helft waarin toen niet gescoord werd, wist Jodan Boys pas na rust een 5-0 overwinning te bewerkstelligen.

Dit seizoen doet de Rotterdamse club het dus ook niet onaardig. In competitieverband spelen ze in de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse en wederom staat de ploeg in de 1/4 finale van het Rotterdamse toernooi.

GLZ Delfshaven wist met enige moeite de eerste ronde van het toernooi te overleven. Thuis tegen Hermes DVS (za), kwam de ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waarna er met penalties gewonnen werd. Vervolgens won de ploeg met 1-0 van Excelsior Rotterdam, waarna het in de tussenronde Maasstad Tediro versloeg met 5-1. Daarna volgden twee uitwedstrijden. In de derde ronde werd gewonnen van Groote Lindt (1-2) en in de 1/8 finale moest de kampioen in de derde klasse B, XerxesDZB, het afleggen tegen de bewoners van Nieuw Vreelust (2-3).

 

Jodan Boys bereikte de 1/4 finales door achtereenvolgens CVC Reeuwijk (3-0), Heinenoord (via een regelementaire 3-1 overwinning wegens terugtrekken uit het toernooi), Lombardijen (0-2) en VOC (2-3). Jodan Boys wist zich anderhalve week geleden te handhaven in de Hoofdklasse, na een ietswat tegenvallend seizoen. Maar de kans op een klein prijsje is nog niet verkeken. De halve finale, mocht Jodan Boys die bereiken, zal in ieder geval een moeilijkere tegenstander opleveren. Capelle, Barendrecht of RVVH zijn daarin vermoedelijk de tegenstander. Capelle is inmiddels al door naar de 1/2 finale. Zij wonnen met 3-0 van Zuidland. De wedstrijd Barendrecht - Brielle is op dinsdag 20 mei en RVVH - Schoonhoven is tot nader order uitgesteld omdat RVVH deelneemt aan de nacompetitie voor promotie naar de Topklasse.

 

De wedstrijd van komende dinsdag op sportcomplex Nieuw Vreelust in Rotterdam Delfshaven begint om 20:00 en is weer te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ). D.m.v. het gebruik van #glzjod kun je meepraten over de wedstrijd. Leuk detail: De vader van Diego Liefden is actief bij de Rotterdamse club.

 

Historie

GLZ Delfshaven is een fusieclub, die is ontstaan in 2006 uit RVV Delfshaven en GLZ. GLZ is opgericht in 1930 en speelde sinds de oprichting in de Rotterdamse onderbond of in de lagere klassen van de KNVB. In de laatste jaren voor de fusie speelde de club in de derde klasse, toen het fuseerde met RVV Delfshaven. RVV Delfshaven was een jonge vereniging die in 2000 ontstaan was en alle seizoenen in de vijfde klasse actief was voordat het fuseerde met GLZ. Momenteel speelt GLZ Delfshaven in de derde klasse. Na vier seizoenen werd de ploeg kampioen in de vierde klasse en nu speelt het voor het vierde seizoen op rij in de derde klasse. Drie jaar geleden speelde de ploeg al eens voor promotie naar de tweede klasse. Toen eindigde de ploeg als derde, maar DRL nam na 2-1 winst en 2-1 verlies de penalties beter. Dit seizoen staat de club weer derde en speelt het weer nacompetitie. Aankomende zondag begint deze met een thuiswedstrijd tegen HVV, waarna een week later de return volgt. Aangezien GLZ en GLZ Delfshaven actief zijn op zondag zijn beide ploegen elkaar niet vaak tegen gekomen in het verleden. De tot nu toe enige bekende wedstrijd is van drie jaar geleden. Toen won Jodan Boys op eigen veld met 5-0, tevens in de 1/4 finale van de Rijnmond Cup.

 

Statistieken thuis:

17-05-11: Jodan Boys - GLZ Delfshaven   5-0   Rijnmond Cup 1/4 finale