Voorbeschouwing GVVV - Jodan Boys

08-05-2013 11:40

 

Komende zaterdag staat de laatste speelronde in de Topklasse van het seizoen op het programma. Op deze dertigste speeldag gaat Jodan Boys op bezoek bij GVVV uit Veenendaal.
Jodan Boys is zaterdag geheel afhankelijk van het resultaat van directe concurrenten Spakenburg en sc Genemuiden. Momenteel staat de drie ploegen gelijk met elkaar in punten en spelen de drie ploegen nog om één play-off plaats. Hierbij wordt niet gekeken naar het doelsaldo, dus hierbij is het negatieve resultaat van Jodan Boys (-19) tengover dat van sc Genemuiden en Spakenburg (beiden -9) niet van invloed.
 
De tegenstander van komende zaterdag, GVVV, staat momenteel op de vierde plaats in de Topklasse. De ploeg uit Veenendaal wist de eerste periodetitel binnen te halen en heeft na het kampioenschap van Katwijk eigenlijk niks meer om voor te spelen.
Gisteren won GVVV overigens in de districtbeker de halve finale wedstrijd tegen zondag Hoofdklasser de Zouaven. Na een 1-1 gelijke stand wonnen de blauwen uit Veenendaal via strafschoppen (5-4). Hierdoor heeft de club zich geplaatst voor de finale, die komende dinsdag aan de blauwe zijde van de Westmaat in Spakenburg gespeeld gaat worden. Dan neemt GVVV het op tegen zondag Hoofdklasse Argon uit Mijdrecht.
De kans is dus dat de nadruk de komende dagen op deze wedstrijd zal liggen bij de ploeg uit Veenendaal, maar dit zal voor Jodan Boys zeker niet moeten leiden tot onderschatting. GVVV beschikt over een goede ploeg en was nog lang in de race voor het kampioenschap in de Topklasse.
Ook beschikt de ploeg over een aantal spelers die hun doelpuntjes wel mee kunnen pakken. Zo maakten Simon Brouwer (12) , Maurice van der Wilt (10) en 'good old' Dennis van Meegdenburg (7) ruim de helft van de competitiedoelpunten.
In de laatste vijf wedstrijden van GVVV wist de ploeg echter niet meer te winnen. Er werd verloren van Rijnsburgse Boys (3-1), Noordwijk (1-3) en HHC Hardenberg (6-2). Verder speelde het gelijk tegen Kozakken Boys (1-1) en IJsselmeervogels (3-3).
 
Jodan Boys wist in de laatste vijf wedstrijden meer punten te behalen dan de ploeg uit Veenendaal (4). Vier keer werd er gelijk gespeeld en de laatste wedstrijd, afgelopen zaterdag tegen Rijnsburgse Boys, ging nipt verloren (1-2). Hierdoor kon Jodan Boys de twaalfde, veilige plaats, definitief op haar buik schrijven. Nu moet de ploeg van Patrick Akerboom zich dus gaan opmaken voor de laatste kans. De ploeg die komende zaterdag de meeste punten haalt, gaat nacompetitie spelen. Mochten Spakenburg, sc Genemuiden en Jodan Boys allen winnen, gelijk spelen of verliezen, dan volgen er beslissingswedstrijden.
Het resultaat van zaterdag zal dus gaan uitmaken of Jodan Boys nog twee, één of geen wedstrijd meer moet spelen. Voor de ploeg is het een opluchting dat Kees Graafland en Thomas Verheijdt na lang blessureleed weer aanwezig zijn. Inmiddels hebben beide al weer een aantal doelpunten gemaakt. Vooral Kees Graafland deed het zaterdag goed tegen Rijnsburgse Boys. Jodan Boys zal met de juiste instelling komende zaterdag dus zeker niet kansloos zijn. Ook gezien de eerder jaren in de Hoofdklasse, waarbij Jodan Boys zich soms ook op de laatste dag wist veilig te spelen, zijn we nog niet vergeten.
Het is overigens al weer even geleden dat Jodan Boys degradeerde. De laatste keer dat dit gebeurde was in 1998, destijds in de tweede klasse. Jodan Boys eindigde toen als elfde, net boven Sportlust '46, dat ook degradeerde. De laatste keer dat Jodan Boys nacompetitie speelde, was in 2008. Toen voor promotie naar de Hoofdklasse. Nacompetitie om degradatie af te wenden werd voor het laatst gespeeld in 2005, toen de ploeg in de tweede klasse acteerde. De laatste en enige beslissingswedstrijd voor Jodan Boys was in 1956. Toen won Jodan Boys van Noordwijk en promoveerde het naar de derde klasse.
 
De wedstrijd van komende zaterdag op sportpark Panhuis begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter Louis Duarte uit Schiedam. Duarte floot eerder elf wedstrijden in de zaterdag Topklasse. In deze wedstrijden trok Duarte 28 gele en 5 rode kaarten. Duarte floot ook één wedstrijd van Jodan Boys en wel de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys (4-0).
Uiteraard is de wedstrijd van komende zaterdag weer te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ) en d.m.v. het gebruik van #gvvjod kun je meepraten over de wedstrijd.
Klik hier voor het programma voor komende zaterdag, alsmede de stand in de Topklasse.
 
 
Historie
 
GVVV, dat dit jaar 65 jaar bestaat, doe al aardig wat jaartjes mee op het hoogste niveau. De club die dus in 1947 is opgericht, komt sinds 1980 bijna onafgebroken op het hoogste zaterdagniveau uit. Alleen in 2004 degradeerde de club naar de eerste klasse om vervolgens direct weer kampioen te worden. In 2010 mocht GVVV meedoen in de nacompetitie om een plaats in de Topklasse. Toen was Katwijk echter twee keer te sterk (1-0 en 0-1). Jodan Boys en GVVV kwamen elkaar niet vaak in competitieverband tegen. Alleen de eerste twee seizoenen dat Jodan Boys in de Hoofdklasse B speelde troffen zij elkaar. Toen verloor Jodan Boys één keer, werd er twee keer gelijk gespeeld en won Jodan Boys ook één keer. Dit seizoen won GVVV op sportpark Oosterwei met 0-2 van Jodan Boys. Overigens won Jodan Boys in het seizoen 2007/2008, het jaar dat Jodan Boys via de nacompetitie de Hoofdklasse bereikte, van de Veendendalers. In een oefenwedstrijd won Jodan Boys in Veenendaal met 2-5.
 
Statistieken uit:
17-04-10: GVVV - Jodan Boys   1-2   Hoofdklasse B   [ H1234 ]
28-03-09: GVVV - Jodan Boys   0-0   Hoofdklasse B   [ H12345]
02-02-08: GVVV - Jodan Boys   2-5   Oefenwedstrijd
 
Statistieken thuis
24-11-12: Jodan Boys - GVVV   0-2   Topklasse       [TH1234 ]
07-11-09: Jodan Boys - GVVV   1-1   Hoofdklasse B   [ H1234 ]
01-11-08: Jodan Boys - GVVV   2-3   Hoofdklasse B   [ H12345]