Voorbeschouwing Haaglandia (za) - Jodan Boys

28-08-2013 22:06

Komende zaterdag staat de laatste poulewedstrijd in de districtsbeker op het programma. Jodan Boys, dat zich inmiddels door twee overwinningen op Rijsoord (3-1) en VELO (0-1) al heeft geplaatst voor de tweede ronde, neem het dan op tegen zaterdag eersteklasser Haaglandia uit Rijswijk. Haaglandia, dat de eerste twee wedstrijden juist verloor, is inmiddels uitgeschakeld in het bekertoernooi.

 

De tegenstander van komende zaterdag is een redelijk onbekende ploeg. Hoewel Haaglandia, dat in 2005 onstond uit een fusie tussen RVC/Rijswijk en fc Kranenburg, nog niet lang bestaat, is de club inmiddels een bekende in het amateurvoetbal. Vooral de zondagtak van de vereniging speelt al sinds de fusie op het hoogste amateurniveau en ook de zaterdagtak timmert inmiddels aardig aan de weg. Zij begonnen in 2005/2006 in de vierde klasse en werkten zich al snel op tot een tweede klasser. Vorig seizoen bereikte de club via de nacompetitie voor het eerst de eerste klasse.

 

Jodan Boys kan komende zaterdag in principe vrijuit voetballen. De ploeg van trainer Akerboom is al verzekerd van een plaats in de tweede ronde. Jodan Boys kan zich met deze wedstrijd dus tevens gaan voorbereiden op de competitie, waar het serieuze werk wacht voor de degradant uit de Topklasse.

 

De wedstrijd komende zaterdag op sportpark Prinses Irene begint om 14:30. De wedstrijd is weer te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ) en d.m.v. het gebruik van #haajod kun je meepraten over de wedstrijd.

 

Historie

Haaglandia is een fusieclub die is ontstaan in 2005. In 2005 gingen zondag Hoofdklasser fc Kranenburg en zaterdag vierdeklasser RVC Rijswijk samen. Jodan Boys heeft in competitieverband nooit eerder tegen Haaglandia en/of één van haar voorgangers gespeeld.