Voorbeschouwing Heinenoord - Jodan Boys

16-01-2013 13:33

Komende zaterdag staat er voor Jodan Boys een oefenwedstrijd op het programma. Nadat de KNVB vanmiddag een algehele afgelasting van het amateurvoetbal aankondigde, ging voor Jodan Boys de schaduwwedstrijd het programma op.

Jodan Boys zal het zaterdag onder de rook van Rotterdam gaan opnemen tegen zaterdag Hoofdklasser Heinenoord. Heinenoord debuteerde dit seizoen in de Hoofdklasse, nadat het vorig seizoen via de nacompetitie promoveerde. In de nacompetitie was Heinenoord uiteindelijk een maatje te groot voor Voorschoten '97, toen nog competitiegenoot van Jodan Boys.

Philip den Haan, later nog actief bij Sparta Nijkerke, leidde de club vanuit de tweede naar de eerste klasse en vervolgens was het de huidige trainer Ronald Hulsbosch die de ploeg de Hoofdklasse in loodste. Tot het seizoen 2006/2007 hield Heinenoord zich, op twee seizoenen tweede klasse na, voornamelijk op in de derde en vierde klasse. Momenteel staat Heinenoord op de twaalfde plaats in de Hoofdklasse B en zal het alle zeilen bij moeten zetten om zich veilig te spelen. De directe degradatieplaatsen zijn met 3 en 2 punten wel wat verder weg voor Heinenoord, wat zelf dertien punten heeft, maar het zal nog een lastig karwei worden om Zwaluwen, SteDoCo, Achilles Veen of Alexandria '66 voorbij te gaan op de ranglijst. Zeker als je weet dat Heinenoord beschikt over een selectie die vooral bestaat uit spelers vanuit de eigen jeugd of de regio. Er is weinig tot geen ervaring bij BVO's, alleen bij Christian van Wijngen, keeper bij Heinenoord. Hij speelde in het seizoen 2009/2010 nog voor ADO Den Haag. Hier was hij vierde keeper achter Coutinho, Zwinkels en Waterman. Toch kwam hij voor ADO Den Haag wel een aantal keer in actie. Aangezien de eerste drie keepers geblesseerd waren, mocht van Wijngen onder de lat staan in een oefenwedstrijd tegen het Bulgaarse Litex Lovech. Er werd met 4-0 verloren van de viervoudig kampioen in de Bulgaarse A Grupa, de hoogste competitie in Bulgarije, waarin Litex Lovech in 2010 en 2011 kampioen werd. Gelukkig waren er ook betere wedstrijden. Onder andere tegen de amateurt van Laakkwartier (7-0), waarbij van Wijngen zijn doel wel schoonhield. Uiteindelijk ging van Wijngen na één seizoen zijn geluk beproeven bij Heinenoord, waar hij inmiddels aan zijn derde seizoen bezig is.

Toch heeft Heinenoord nog een paar bekende namen in haar gelederen. Zo spelen onder andere John en Andrew van Tiggelen, beiden zoon van assistent trainer en oud-international Adri van Tiggelen bij de club. Meest ervaren kracht lijkt momenteel Kevin Liefhebber. De spits, die eerder bij XerxesDZB, Zwaluwen en Excelsior Maassluis speelde, maakte inmiddels vier competitiedoelpunten. Dit komt ongeveer neer op een kwart van de doelpunten die de ploeg in de Hoofdklasse B maakte.

 

Voor Jodan Boys is deze wedstrijd er één om het wedstrijdritme op peil te houden. Ook kan Patrick Akerboom gaan kijken wie hij als vervanger voor de geblesseerde Kees Graafland zal gaan opstellen in de wedstrijden tegen Zwaluwen en fc Lisse. Deze wedstrijden staan voor volgende week dinsdag en zaterdag op het programma. Overigens is het de vraag of beide wedstrijden ook wel zullen doorgaan. Het lijkt er voorlopig op dat de vorst ook overdag blijft aanhouden tot en met volgend weekend.

De wedstrijd van komende zaterdag begint om 14:30 op sportpark de Tienvoet in Heinenoord.

 

Jodan Boys en Heinenoord zijn elkaar de laatste jaren niet vaak tegen gekomen. Totaal kwamen beide ploegen elkaar drie seizoenen in competitieverband tegen, waarvan twee keer in de jaren '90, toen Heinenoord actief was in de tweede klasse.

 

Statistieken uit:

18-04-98: Heinenoord - Jodan Boys  1-1  2e klasse D  [ H12345]

09-11-96: Heinenoord - Jodan Boys  3-1  2e klasse D  [ H12345]

65/66:    Heinenoord - Jodan BOys  4-1  4e klasse C  [   234 ]

 

Statistieken thuis:

22-11-97: Jodan Boys - Heinenoord  4-0  2e klasse D  [ H12345]

05-04-97: Jodan Boys - Heinenoord  3-3  2e klasse D  [ H12345]

65/66:    Jodan Boys - Heinenoord  0-2  4e klasse C  [   234 ]