Voorbeschouwing HHC Hardenberg - Jodan Boys

04-09-2012 11:38

Komende zaterdag staat de vijfde speelronde in de Topklasse op het programma. Voor Jodan Boys de volgende beproeving of zij zich 'Topklasse waardig' mogen noemen.
Na de midweekse verliespartij bij fc Lisse, wist Jodan Boys zich afgelopen zaterdag op uitstekende wijze te herstellen. Kozakken Boys, dat op bezoek kwam in Gouda, ging met een 4-0 nederlaag terug richting Werkendam.
Gezien het wedstrijdbeeld geen vreemde uitslag, aangezien de gasten geen moment echt in de wedstrijd zaten, maar wel verwonderlijk. Vorig seizoen behaalde de Kozakken grote overwinningen in de nacompetitie tegen Harkemase Boys (4-0 en 4-1) en Ter Leede (5-0).

Tegenstander van Jodan Boys, op de vijfde speeldag,  is HHC Hardenberg. De Overijsselse ploeg zag aan het einde van vorig seizoen een achttal spelers vertrekken, waarvan twee ervaren spelers die helemaal stopten. Berry Hoogeveen (eerder voor Cambuur, Veendam, Heracles en fc Emmen) en Kevin Mooibroek (ook eerder fc Emmen) hingen hun kicksen aan de wilgen. Ook een aantal andere spelers vertrokken, waaronder Renco van Eeken (speelde eerder voor fc Emmen), Kevin Heuvelink (speelde eerder voor Go Ahead Eagles en speelt nu voor Richmond Melbourne), Roy Stroeve (speelde eerder voor fc Emmen, ADO Den Haag, Heracles en Sparta), maar ook Edwin Starke en Kenny Kroeze, die toch al weer een aantal jaren in Hardenberg actief waren zochten hun heil elders.
Vorig seizoen eindigde de ploeg van Ted Verdonkschot nog op een verdienstelijke negende plaats. Gelukkig voor de club bleef topscorer Hielke Penterman (14 treffers) in Hardenberg. Ook Thijs Houwing, die zeven keer doel trof (speelde eerder voor Spakenburg, Cambuur, de Graafschap en fc Twente) bleef bij de club, waardoor de twee die verantwoordelijk waren voor bijna de helft van de doelpuntenproductie dus wederom kunnen gaan scoren in de Topklasse.
Afgelopen twee wedstrijden liet HHC vijf punten liggen. In het midweekse treffen met Noordwijk boog de ploeg in de 81e en 84e minuut een 2-3 achterstand om in een 4-3 voorsprong. Echter in de blessuretijd kwam Noorwijk langszij. Ook afgelopen zaterdag verloor de ploeg van GVVV. Vijf minuten voor tijd redde Dennis Krohne de eer voor de Hardenbergers.
Bij HHC zijn Zwikker en Houwing momenteel topscorer met beide twee doelpunten. HHC scoort net als Jodan Boys niet moeilijk, maar krijgt ook eenvoudig doelpunten tegen. De vraag is dus of onze topscorers, Thomas Verheijdt (4) en Remco de Rijk (3), de Hardenbergers pijn kunnen doen.

De ploeg van Patrick Akerboom zal ongetwijfeld zijn best gaan doen om de goede start in de competitie een vervolg te geven. Bij winst op HHC Hardenberg, is een eerste directe concurrent een klap uitgedeeld en kunnen we stiekem naar boven kijken in plaats van naar onder op de ranglijst.
Na een maandagavond vrij voor de selectie als beloning voor het goede spel en ook vanwege het intensieve programma van de afgelopen weken, start de selectie vanavond weer met trainen. Ook zal Kees Graafland, die eerder in het huwelijk trad en ook nog op huwelijksreis ging, weer aansluiten bij de groep. Verder werken Gino Mulder en Mitchel Heerkens nog aan hun conditie en proberen het ritme ook deze week weer bij Jodan Boys 2 op te doen. Voor Diego Liefden en Mick van der Kaa lijkt er nog een lange weg van hersteltraining in te zitten. Beide heren hebben nog steeds problemen met de knie en zullen voorlopig nog niet aan spelen toekomen.

Jodan Boys en HHC Hardenberg speelden in competitieverband nog niet eerder tegen elkaar. HHC Hardenberg kwam in de tijd dat het net als Jodan Boys in de Hoofdklasse actief was altijd uit in de Hoofdklasse C, waar de clubs uit het noorden en oosten van Nederland actief zijn. HHC speelt sinds het seizoen 2004/2005 op het hoogste zaterdagniveau. De ploeg werd zelfs twee jaar achter elkaar kampioen in de Hoofdklasse C (2006/2007 en 2007/2008). Tot het seizoen 2004/2005 was de ploeg overigens voornamelijk actief in de tweede en derde klasse sinds de oprichting in 1954.

De wedstrijd komende zaterdag op sportpark de Boshoek begint om 14:30 en staat onder leiding van Fabian de Lima Schepens uit Culemborg. Hij floot eerder dit seizoen de wedstrijden Spakenburg - Barendrecht (0-0) en Capelle - Rijnsburgse Boys (1-5). Alleen in de laatste wedstrijd trok hij gele kaarten, liefst vijf.
De wedstrijd is komende zaterdag weer via Twitter ( @JBsupporter2800 ) te volgen en d.m.v. het gebruik van #hhcjod kun je meepraten over de wedstrijd.

Klik hier voor de rest van het programma en de stand in de Topklasse.