Voorbeschouwing Hoek - Jodan Boys

28-11-2013 19:18

Komende zaterdag gaat Jodan Boys op bezoek in Hoek bij HSV Hoek. Hoek bezet momenteel de derde plaats in de Hoofdklasse B, en heeft net als Jodan Boys al eens eerder een seizoen in de Topklasse meegedaan. Hoek eindigde destijds als laatste en degradeerde weer direct.

 

De tegenstander van komende zaterdag is net als Jodan Boys vooraf bestempeld als titelkandidaat. Toch heeft Hoek her en der steken laten vallen, net als Jodan Boys. Van de laatste vijf competitieduels won Hoek er twee, maar werd er ook twee keer verloren en een keer gelijk gespeeld. Tegen 's-Gravenzande hielden ze het doel wel schoon, maar wisten ze zelf ook niet te scoren en twee weken geleden won Achilles Veen in Hoek (1-3).

De ploeg uit Hoek doet overigens al jaren op hoog niveau mee en mag zich veelal verzekeren van een mix van Nederlandse en Belgische voetballers, veelal met betaald voetbal ervaring. Onlangs speelde Hoek in de landelijke KNVB beker nog tegen Feyenoord in de Kuip. Ondanks het klasseverschil hield de ploeg aardig stand en was vooral keeper in goede vorm die avond.

Hoek en Jodan Boys zijn geen onbekenden van elkaar. Eerder troffen beide ploegen elkaar twee keer in de Hoofdklasse B, destijds nog het hoogste amateurniveau. In de vier onderlinge ontmoetingen tot nu toe won Jodan Boys niet eerder van Hoek, wel werd er twee keer gelijk gespeeld in het seizoen 2009/2010.

 

Jodan Boys staat momenteel op een zevende plaats in de Hoofdklasse B en zoekt de weg omhoog. Afgelopen dinsdag verloor de ploeg van Patrick Akerboom weliswaar van Topklasser Barendrecht na penalty's in de districtbeker, maar speelde een goede wedstrijd. Vooral opvallend was het optreden van Marvin Straver die redding op redding bewerkstelligde. Ook waren er dinsdag een paar afwezigen. Jesse Kok en Kees Graafland waren er afgelopen dinsdag niet bij. De vraag is nu welke opstelling Patrick Akerboom voor zaterdag in gedachten heeft.

 

De wedstrijd van komende zaterdag staat onder leiding van Frank de Winter uit Blaricum. De Winter floot eerder in de zaterdag Hoofdklassen drie wedstrijden. In die drie wedstrijden had hij maarliefst 12 gele en 2 rode kaarten nodig om de orde te handhaven. De wedstrijd van komende zaterdag is weer te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ) en d.m.v. #hoejod kun je meepraten over de wedstrijd.

 

Klik hier voor de rest van het programma en de stand in de Hoofdklasse B.

 

Statistieken uit:

26-09-09: Hoek - Jodan Boys   1-1   Hoofdklasse B   [ H1234 ]

07-03-09: Hoek - Jodan Boys   1-0   Hoofdklasse B   [ H12345]

 

Statistieken thuis:

20-02-10: Jodan Boys - Hoek   0-0   Hoofdklasse B   [ H1234 ]

11-10-08: Jodan Boys - Hoek   1-2   Hoofdklasse B   [ H12345]