Voorbeschouwing Huizen - Jodan Boys

20-03-2012 19:04
Zaterdag staat er wederom een belangrijke wedstrijd op het programma voor Jodan Boys. Het is inmiddels een beetje een standaard zin geworden aan het begin van elke voorbeschouwing, maar zeker nu Jodan Boys na afgelopen weekend nog slechts één punt verwijderd van de nummer 2, Quick Boys, maar ook van nummer 1, Huizen, is dit de realiteit van de dag.
Zaterdag gaat Jodan Boys op bezoek bij de koploper Huizen, waar het nog wat recht te zetten heeft. Huizen was verantwoordelijk voor het mislopen van de eerste periodetitiel door Jodan Boys in eigen huis met 1-2 te verslaan. Jodan Boys kan zaterdag, bij een misstap van Quick Boys in Nijkerk tegen het plaatselijke Sparta en winst op Huizen, een belangrijke stap zetten richting het kampioenschap.
 
Zoals bekend heeft Huizen een goede ploeg en draait het eigenlijk het gehele seizoen al bovenin mee. Voor de winterstop was het af en toe van koppositie wisselen met Jodan Boys, maar de laatste 7 weken staat Huizen al weer onafgebroken aan kop. De ploeg heeft samen met Ter Leede (37) de meeste doelpunten gemaakt na Voorschoten ’97 (47). Laat nou net die laatste ploeg het struikelblok van afgelopen weekend geweest zijn. Voorschoten ’97 kon het doelsaldo even flink opschroeven door met 6-0 Huizen op z’n donder te geven. Huizen zag hierdoor het doelsaldo van +19 naar +13 gaan.
Momenteel is Omar Limon, samen met Ashot Ajan van SDC Putten de topscorer in de Hoofdklasse A met 11 doelpunten.
Huizen beschikt ook over een sterke ploeg met spelers als Kurt Elshot (speelde eerder voor fc Groningen en NAC), maar ook Pengel, Poepon en de Graaf zijn van vaste waarde voor de huidig koploper.
Na de winterstop had Huizen een goede reeks (5 keer winst), maar na het verlies tegen Quick Boys en Voorschoten ’97 heeft de ploeg dus een riante voorsprong ingeleverd en ligt het weer helemaal open.
 
Jodan Boys speelt na de winterstop niet slecht. De ploeg van trainer Akerboom verloor wel twee keer, maar deed ook goede zaken in de wedstrijden tegen DOVO en Bennekom, waarin de ploeg moeizaam tot scoren kwam, maar toch als winnaar het veld verliet. Ook krijgt Jodan Boys weinig doelpunten tegen, zelfs het minst in heel de Hoofdklasse A. Marvin Straver (eerste 7 wedstrijden) en Michael de Leeuw (viel halverwege de zevende wedstrijd in en is nu de vast man in het doel), hielden het doel aardig schoon. Het enige probleem bij Jodan Boys is vaak zelf doelpunten maken. Vooral de vertrekkende Sander van Gool valt erg tegen. Hij maakte met 5 doelpunten in de competitie er net zoveel als Osvaldo de Pina.
 
Verder staan er zaterdag nog een aantal belangrijke ontmoetingen op het programma. Zo neemt Sparta Nijkerk (5) het op tegen de Quick Boys (2). Sparta Nijkerk zal na de nederlaag bij Zwaluwen ’30 (1-0) een goed resultaat willen neerzetten aangezien zijn aardig mee draaiden in de derde periode. Ook Ter Leede (4) wil de punten in eigen huis houden. Zij nemen het op tegen ODIN ’59 (8), dat nog verre van veilig is.
 
De wedstrijd op sportpark de Wolfskamer begint komende zaterdag om 14:30. De wedstrijd staat onder leiding van Barry Huizinga uit Leeuwarden. Huizinga floot eerder in de Hoofdklasse A de wedstrijden Bennekom – Jodan Boys, Young Boys – Sparta Nijkerk en Sparta Nijkerk – Voorschoten ‘97. In de wedstrijd Bennekom – Jodan Boys trok Huizinga liefst 3 keer rood.
De wedstrijd Huizen - Jodan Boys is aankomende zaterdag te volgen via Twitter: @JBsupporter2800. Je kunt dan ook meepraten d.m.v. het gebruik van #huijod. Ook is de wedstrijd te volgen via Radio Gouwestad op 106.2 FM (97.7 FM via de kabel).
 
 
Statistieken ontmoetingen uit
26-02-11: Huizen – Jodan Boys  4-1  Hoofdklasse A [TH1234 ]
 
Statistieken ontmoetingen thuis
29-10-11: Jodan Boys – Huizen  1-2  Hoofdklasse A [TH1234 ]
14-05-11: Jodan Boys – Huizen  2-1  Hoofdklasse A [TH1234 ]