Voorbeschouwing HVC '10 - Jodan Boys

19-10-2012 17:33

Komende dinsdag neem Jodan Boys het in de tweede ronde van de districtsbeker op tegen HVC ’10 uit Hoek van Holland. Jodan Boys kreeg voor de eerste ronde (de poulefase) namelijk vrijstelling als Topklasser.

De tegenstander van komende dinsdag is een relatief nieuwe club waarvan het eerste elftal in de zaterdag tweede klasse uitkomt. HVC ’10 is ontstaan uit een fusie tussen vv Hoek van Holland en Hoekse Boys in 2010. Het eerste elftal begon twee seizoenen geleden, dankzij het kampioenschap van Hoekse Boys het jaar ervoor in de vierde klasse, in de derde klasse en werd direct kampioen. Vorig seizoen werd DSVP met twee punten voorsprong op de club uit Hoek van Holland kampioen in de tweede klasse C waardoor de ploeg nacompetitie moest spelen. Uiteindelijk was Spijkenisse, dat zich moest proberen te handhaven in de eerste klasse, na twee wedstrijden te sterk. In Spijkenisse bleef het 0-0, maar thuis verloor HVC ’10 met 0-5 van de ploeg die uiteindelijk de nacompetitie overleefde en in de eerste klasse actief mocht blijven.

 

Dit seizoen begon HVC ’10 matig aan de competitie. Slechts twee wedstrijden van de zeven werden er gewonnen, en de rest ging verloren. Overigens werd er in elke wedstrijd met een miniem verschil gewonnen of verloren, namelijk één doelpunt. Overigens speelde HVC ’10 ook in de eerste ronde van de RTV Rijnmond Cup. Hierin wonnen zij afgelopen dinsdag met 2-3 bij SVV. HVC ’10 bereikte in de districtsbeker de tweede ronde door als winnaar uit de poule met GDA, Wateringse Veld en RAS te komen.

HVC ’10 beschikt over een selectie met veel ‘eigen’ spelers. De spelers met de meeste ervaring zullen toch wel Remco Koornhof, Leroy Smits en Steven van der Mark zijn. Zij speelden allen enkele seizoenen voor Westlandia, wat destijds in de hoogste regionen (Hoofdklasse) van het zondag amateurvoetbal actief was. Jodan Boys kwam HVC ’10 nog nooit eerder in competitieverband tegen. Ook voorganger vv Hoek van Holland kwamen we niet eerder tegen. Dit omdat zij twee jaar voordat ze gingen fuseren met Hoekse Boys pas op zaterdag KNVB niveau actief waren. Jodan Boys kwam Hoekse Boys twee seizoenen in competitieverband tegen. Hoekse Boys speelde voornamelijk in de derde en vierde klasse van het zaterdagvoetbal en meestal net in een andere regio dan Jodan Boys. Aleen in de seizoen 1967/1968 en 1960/1961 kwamen beide teams elkaar tegen.

 

Jodan Boys kan na het debacle van vorig seizoen weer eens de tweede bekerronde overleven. Vorig jaar was zondag Topklasser VVSB na penalty's namelijk te sterk voor de Gouwenaren. Ook in het seizoen 2010/2011 vielen de resultaten enigszins tegen. Toen verloor Jodan Boys in de derde ronde met penalty's van zondag Hoofdklasser Alphense Boys. De ploeg van Patrick Akerboom zal ongetwijfeld alles op alles zetten om net als de seizoenen 08/09 en 09/10 weer eens wat verder te komen in het districtsbekertoernooi. Toen werden respectievelijk de 1/4 en 1/8 finale gehaald. Naar alle waarschijnlijkheid zal Jodan Boys niet in de sterkste opstelling verschijnen. Marvin Straver zal in ieder geval onder de lat staan, zoals gebruikelijk bij beker- en oefenwedstrijden.

De wedstrijd van komende dinsdag wordt om 20:00 gespeeld op sportpark HVC '10 in Hoek van Holland. De wedstrijd staat onder leiding van dhr. Manoj Rampersad uit Rotterdam. Tevens is de wedstrijd weer te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ) en d.m.v. het gebruik van #hvcjod kun je meepraten over de wedstrijd.

Klik hier voor de KNVB districtsbekertoernooi West II pagina.


Statistieken uit:

09-03-68: Hoekse Boys - Jodan Boys   2- 1   4e klasse A  [   234 ]
20-05-61: Hoekse Boys - Jodan Boys   0- 4   4e klasse B  [   234 ]

 

Statistieken thuis:

07-10-67: Jodan Boys - Hoekse Boys   0- 2   4e klasse A  [   234 ]
03-09-60: Jodan Boys - Hoekse Boys   1- 1   4e klasse B   234 ]