Voorbeschouwing IJsselmeervogels - Jodan Boys

08-01-2013 19:05

Komende zaterdag staat de volgende wedstrijd in de Topklasse op het programma. In speelronde 17 neemt Jodan Boys het in Spakenburg op tegen IJsselmeervogels. Deze wedstrijd zou oorspronkelijk op zaterdag 8 december 2012 gespeeld worden, maar nadat de KNVB had besloten dat er op deze dag geen amateurvoetbal gespeeld zou worden is dit duel verplaatst. Jodan Boys kan na een geslaagd trainingskamp op Lanzarot, waar drie keer getraind werd en ook geoefend werd tegen CD Tahiche (1-1), deze wedstrijd met vertrouwen tegemoed zien. Patrick Akerboom beschikt over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Mick van der Kaa en Thomas Verheijdt zijn nog niet inzetbaar. Daar tegenover staat het debuut van Diego Liefden afgelopen maandag en de terugkeer van Ahmed Ali, die voor de winterstop vier wedstrijden met het Somalisch nationaal elftal afwerkte.

Beide teams wisselen in competitieverband goede en minder goede resultaten met elkaar af. Zo begon IJsselmeervogels slecht aan de competitie en Jodan Boys goed. Inmiddels zijn de rollen ietswat gedraaid en kunnen we constateren dat de nummer 6 van de ranglijst het opneemt tegen de nummer 12. Op de openingsdag van de competitie, een snikhete dag, wist Jodan Boys te winnen van de ploeg uit Spakenburg. Toen werd het aan de Sportlaan in Gouda 2-1 en kreeg trainer Jan Zoutman de veelbesproken rode kaart na het omver duwen van de grensrechter. Jan Zoutman zit komende zaterdag zijn laatste deel van de straf uit die hierop volgde. Vanaf januari mag hij weer gewoon plaats nemen op de bank bij IJsselmeervogels.
IJsselmeervogels behaalde in de afgelopen acht wedstrijden zeventien punten, nadat ook het restant tegen Noordwijk op 15 december winnend werd afgesloten. In de eerste acht wedstrijden van het seizoen behaalde de ploeg uit Spakenburg slechts tien punten.
Jodan Boys startte in die fase juist goed met twaalf punten uit acht wedstrijden. Vervolgens werden er in de laatste acht wedstrijden slechts zeven punten behaald, maar met een goed resultaat in Spakenburg kan Jodan Boys toch weer een beetje naar boven kijken. In ieder geval draait de doelpuntenmachine bij Jodan Boys weer voorzichtig. Vorige week wist Kees Graafland na zes weken weer eens te scoren in de competitie. Dit deed hij gelijk twee keer en bracht zijn doelpuntentotaal op zeven.

Laten we hopen dat de Boys komende zaterdag weten te winnen van IJsselmeervogels. Als ook de hoger geplaatste ploegen in hun wedstrijden een goed resultaat weten neer te zetten, kan Jodan Boys nog meer afstand nemen van de onderste plaatsen.

De wedstrijd van zaterdag 12 januari op de Westmaat begint om 15:00 en staat onder leiding van Dhr. Maarten Dubbeld uit Barendrecht. Hij floot eerder dit seizoen twee wedstrijden in de zaterdag Topklasse. Hierin trok hij tien gele en één rode kaart.

Klik hier voor het programma van zaterdag 12 januari en de stand in de Topklasse.

 

Statistieken thuis:
18-08-12: Jodan Boys - IJsselmeervogels 
2-1 (2-0)  [TH1234 ]
05-09-09: Jodan Boys - IJsselmeervogels 
2-3 (2-1)  [ H1234 ]
07-02-09: Jodan Boys - IJsselmeervogels 
0-1 (0-0)  [ H12345]

Statistieken uit:
23-01-10: IJsselmeervogels - Jodan Boys 
3-1 (1-0)  [ H1234 ]
20-09-08: IJsselmeervogels - Jodan Boys 
4-2 (2-0)  [ H12345]