Voorbeschouwing Jodan Boys - Achilles Veen

18-02-2015 20:37

Jodan Boys speelt komende zaterdag de laatste thuiswedstrijd in de tweede periode. Nummer vier van de ranglijst, Achilles Veen, komt op bezoek in Gouda. De ploeg uit Veen staat momenteel vijf punten voor op Jodan Boys, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld.

Jodan Boys heeft de afgelopen 7 competitiewedstrijden niet meer verloren en mag bij winst nog serieus uitgaan van een kans op de tweede periode. Helemaals als SteDoCo tegen Huizen niet de volle winst pakt. Als dat gebeurt, hoeft Jodan Boys alleen maar de wedstrijd tegen SDC Putten te winnen op 14 maart en dan is de tweede periode binnen.

Maar dit is makkelijker dan gezegd. Ondanks de goede reeks van Jodan Boys, heeft de ploeg misschien ook wel wat laten liggen. Zeker tegen Montfoort was Jodan Boys een paar keer erg dichtbij een treffer (paal en lat). In ieder geval is de afstand tot de play-off plaatsen voor Jodan Boys aardig ver weg met een zesde plaats, maar schijn bedriegt. Zes punten is de voorsprong op DFS en NSC, waarbij DFS zelfs nog een wedstrijd minder speelde dan Jodan Boys, net als Breukelen (9e) en Montfoort (13e).

Bij Jodan Boys zijn Mark Veerman en Jorn van Lunteren in ieder geval afwezig. Zij zijn beide geschorst. Vermoedelijk zal Daniel Stals de plaats van Veerman innemen. Stals was gisteren succesvol in de wedstrijd tegen Topklasser Capelle. Hij had met twee goals uit vrije trappen een groot aandeel in de 4-1 winst in de Regio Rijnmond Cup.

 

Jodan Boys en Achilles Veen speelden eerder in Veen al een wedstrijd. Deze eindigde in een 2-2 gelijkspel.

 

De wedstrijd van komende zaterdag staat onder leiding van scheidsrechter Wilco Jansen uit Zwolle. Jansen floot eerder vier wedstrijden in de zaterdag Hoofdklassen, waarvan twee in C en twee in A. In deze wedstrijden deelde hij totaal 9 gele kaarten uit, waarvan de meeste (7) in de Hoofdklasse A.

De wedstrijd op sportpark Oosterwei begint om 14:30.