Voorbeschouwing Jodan Boys - Achilles Veen

12-10-2016 19:47

Komende zaterdag ontvangt Jodan Boys op sportpark Oosterwei de huidig koploper in de Hoofdklasse A, Achilles Veen. De club uit Veen bezet na zeven wedstrijden de eerste plaats en heeft een wedstrijd minder gespeeld dan een aantal andere ploegen die bovenin staan zoals Spijkenisse en Hoek.
Achilles Veen heeft nog geen wedstrijd verloren en won ook afgelopen weekend weer eenvoudig. Tegen de amateurs van Ajax werd een 4-1 zege geboekt, waardoor er nu een zeer net doelsaldo van 13-4 te noteren valt. Samen met Hoek (ook 4) en DFS (9) de enige ploegen met minder dan 10 tegendoelpunten in de Hoofdklasse A.
Jodan Boys is wisselvallig begonnen aan de competitie. Na de eenvoudige overwinning bij fc Breukelen werd twee weken geleden al ruim verloren bij Spijkenisse en daar kwam vorig weekend de vervelende nederlaag bij Argon nog eens bovenop. Nadat Jodan Boys de voorsprong had moeten nemen in Mijdrecht, kwam de thuisploeg in blessuretijd (94e minuut) op voorsprong. En als de tegenstander in de 94e minuut 1-0 maakt, kun je wel raden dat dat niet meer goed komt.
Vandaag dus de taak om twee slechte zaterdagen goed te maken en dan wel tegen de huidig koploper. Een lastige taak, maar toch heeft Jodan Boys al vaker laten zien minder moeite te hebben met de betere clubs dan degene die lager op de ranglijst staan. Laten we hopen dat de mannen van trainer van den IJssel het vizier op scherp hebben en de boel achterin dicht kunnen houden. Vandaag moeten de punten aan de sportlaan blijven om niet nog verder af te glijden op de ranglijst.
Jodan Boys wist vaker te scoren dan Achilles Veen, maar kreeg ook evenveel doelpunten tegen. Achilles Veen incasseerde een kwart van de tegendoelpunten van Jodan Boys.
Vorige week ontbraken nog een aantal spelers, waaronder Bram van Loon, Enzo Huntink en Mitchel Heerkens. De hoop is dat een aantal weer inzetbaar is tegen Achilles Veen.
 
 
De wedstrijd van zaterdag begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter M. Jobse. Verder staan de volgende wedstrijden op het programma in de Hoofdklasse A:
fc Breukelen - Smitshoek
Hoek         - Spijkenisse
RVVH         - DFS
Sliedrecht   - Zwaluwen
Swift        - Ajax
Ter Leede    - Noordwijk
Argon vrij!
fc Breukelen - Smitshoek
Hoek         - Spijkenisse
RVVH         - DFS
Sliedrecht   - Zwaluwen
Swift        - Ajax
Ter Leede    - Noordwijk
Argon vrij!
 
Historie
Jodan Boys en Achilles Veen zijn niet geheel onbekenden voor elkaar. Hoewel er bijna nooit tegen elkaar gevoetbald werd, zal in beide kampen de naam van de tegenstander goede en minder goede herinneringen naar boven halen.
In 2008 won Jodan Boys in een zinderende nacompetitiewedstrijd van Achilles Veen (1-3) en promoveerde zo naar de Hoofdklasse, toen het hoogste amateurniveau. Drie seizoenen later slaagde Achilles daar overigens pas in, maar zij roken overigens al eerder aan het Hoofdklasse niveau in 2003/2004 en van 1994 tot 2001 speelde de ploeg ook al op het hoogste niveau (1e klasse en Hoofdklasse). Twee seizoenen geleden troffen beide teams elkaar in competitieverband. In Veen eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en thuis verloor Jodan Boys ruim.
 
Statistieken thuis:
21-02-15: Jodan Boys - Achilles Veen  1-3  Hoofdklasse A  [TH1234 ]
 
Statistieken uit:
04-10-14: Achilles Veen - Jodan Boys  2-2  Hoofdklasse A  [TH1234 ]
24-05-08: Achilles Veen - Jodan Boys  1-3  1e klasse B    [ H12345]