Voorbeschouwing Jodan Boys - Alexandria '66

24-03-2014 20:41

Komende donderdag staat voor Jodan Boys een oefenwedstrijd op het programma. Jodan Boys ontvangt op eigen sportpark zaterdag eersteklasser Alexandria '66 uit Rotterdam..

Alexandria '66 debuteerde vorig seizoen in de zaterdag Hoofdklasse, maar beleefde daar maar een kortstondig avontuur. De ploeg eindigde als twaalfde in de Hoofdklasse B en moest uiteindelijk in de nacompetitie aan de bak. De eerste wedstrijd bij Alblasserdam werd nog gewonnen (0-1), maar thuis werd van fc 's-Granvenzande verloren (0-3), waardoor zij dit seizoen debuteren op het Hoofdklasse niveau.

Ondanks een matig begin, twee keer winst, vier keer een gelijkspel en twee keer verlies, stond de ploeg aan het einde van de eerste periode op de zesde plaats. Het verschil met koploper Rijnvogels bedroeg toen inmiddels 12 punten. Momenteel staat Alexandria '66 op een achtste plaats, maar het verschil met de play-off en directe degradatieplaatsen is slechts vier en vijf punten. Kortom de ploeg moet nog vol aan de bak om zich te handhaven in de eerste klasse.

De ploeg bleef ondanks de degradatie redelijk intact. Een handvol spelers vertrok, maar daar tegenover stond de komst van diverse spelers, waaronder Christiaan Lever (speelde eerder voor Papendrecht, Neptunus-Schiebroek, Nieuwenhoorn en SVV), Danilson Monteiro Lubrano (RVVH, Excelsior Maassluis, Leonidas en SVV) en Kevin Angel Queijo (fc Dordrecht).

 

Jodan Boys speelde afgelopen weekend de slechtste wedstrijd van het afgelopen seizoen en in jaren. In ieder geval qua uitslag. In Hoornaar werd er verloren van de nummer 2 in de Hoofdklasse B, SteDoCo (7-1). Alleen in 2009/2010 verloor Jodan Boys in de Hoofdklasse met grotere cijfers (7-0) tegen Zwaluwen '30. De ploeg van trainer Dennis van den IJssel kan komde donderdag aangrijpen om eens goed te kijken naar de speelstijl en met winst een goed gevoel opdoen voor de belangrijke wedstrijd volgende week tegen Achilles Veen. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg heeft Jodan Boys namelijk nog een kleine voorsprong van (6 punten) voor op de play-off plaatsen. Maar de huidige nummer 11 heeft nog een wedstrijd in te halen. Na afgelopen weekend kan Jodan Boys ondanks de 7-1 verlies partij niet meer direct degraderen. De afstand tot de nummer 13, Heinenoord, blijft 18 punten. Met vijf resterende wedstrijden en een maximaal van 15 te behalen punten, dus niet meer in te halen door 1 van de directe degradatiekandidaten. Voor Dennis van den IJssel een wedstrijd om te kijken of er voor de komende competitiewedstrijd nog aan de basisopstelling gesleuteld moet worden. De vraag is of Kees Graafland weer beschikbaar zal zijn en of er gebruik gemaakt zal worden van de diensten van Bram van Loon. Van Loon ontving wederom een gele kaart en speelt de laatste tijd om de week een wedstrijd. Door het aantal behaalde gele kaarten, is hij bij elke nieuwe gele kaart weer geschorst.

 

Jodan Boys en Alexandria '66 zijn geen onbekenden van elkaar. Beide clubs zijn hemelsbreed zo'n 15 kilometer van elkaar verwijderd. Veel ontmoetingen waren er overigens niet in competitieverband aangezien beide clubs telkens op verschillende niveaus actief waren. De laatste ontmoeting tussen beide clubs was in november 2011. Jodan Boys verloor toen in Gouda met 2-3. De statistieken voor de wedstrijden op sportpark Oosterwei liegen er niet om. In de afgelopen jaren werd er drie keer verloren, waarvan de 0-8 in 2007 misschien wel het dieptepunt was.

De aftrap op sportpark Oosterwei is om 20:00. De wedstrijd is uiteraard weer te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ) en d.m.v. het gebruik van #joda66 kun je meepraten over de wedstrijd.


Statistieken thuis:

26-11-11: Jodan Boys - Alexandria '66  2-3  Oefenwedstrijd
21-04-07: Jodan Boys - Alexandria '66  
0-8  Tweede klasse C  [ H12345]
03-09-05: Jodan Boys - Alexandria '66  
4-7  Tweede klasse C  [ H12345]

Statistieken uit:
20-08-10: Alexandria '66 - Jodan Boys  
0-3  KNVB beker West II (poulefase)
11-11-06: Alexandria '66 - Jodan Boys  
0-1  Tweede klasse C  [ H12345]
10-12-05: Alexandria '66 - Jodan Boys  
4-0  Tweede klasse C  [ H12345]