Voorbeschouwing Jodan Boys - Alphense Boys

05-08-2012 16:34

Dinsdagavond staat voor Jodan Boys de derde oefenwedstrijd in aanloop naar de competitie op het programma. Na twee uitwedstrijden volgt nu de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.

De formatie van Patrick Akerboom neemt het dit keer op tegen zondag Hoofdklasser Alphense Boys uit Alphen aan den Rijn. Hoewel beide clubs in competitieverband niet tegen elkaar uit kunnen komen, hebben beide ploegen elkaar de afgelopen jaren een aantal keren ontmoet. Vorig seizoen oefende Jodan Boys drie keer succesvol tegen het Alphense team. Alle drie de wedstrijden werden toen gewonnen.

Vorig seizoen deed de zondag Hoofdklasser goede zaken in de competitie. De ploeg eindigde op een nette derde plaats en mocht dankzij het behalen van de eerste periodetitel meedoen aan de nacompetitie. In de nacompetitie vochten de drie periodekampioenen Leonidas, Chabab en Alphense Boys uit wie er door mocht gaan naar de volgende rond om promotie naar de Topklasse te bewerkstelligen. Alphense Boys speelde de eerste wedstrijd tegen Leonidas, dat als tweede eindigde in de competitie, nog gelijk. In de wedstrijd tegen Chabab werd echter met 1-0 verloren, waardoor Alphense Boys in de Hoofdklasse bleef. Dit jaar heeft de zondag Hoofdklasser het doel vermoedelijk wel aangepast. Na de resultaten van vorig seizoen, zal de ploeg ongetwijfeld weer een gooi willen doen naar een periodetitel en misschien wel het kampioenschap.

Alphense Boys speelde tot nu toe twee oefenwedstrijden. Tegen jong fc Dordrecht werd met 0-4 verloren en gisteren moest Alphense Boys het onderspit tegen zaterdag Topklasser Noorwijk delven, 0-2.

 

Jodan Boys zal na twee oefenzeges ook de derde graag willen winnen. De ploeg van trainer Akerboom behaalde twee ruime overwinningen zonder echt heel groots te spelen. Gisteren werd nog met 0-3 afgerekend met zaterdag eersteklasser RCL. In een wedstrijd waarin Jodan Boys het overwicht had waren het nieuwelingen Jeroen Borsboom en Roald Heerkens die, net als in de wedstrijd tegen VVSB, een doelpunt mochten aantekenen.

De vraag is nu met welke opstelling Patrick Akerboom zal komen. Inmiddels zijn een aantal spelers ook weer terug van vakantie, waaronder Remco de Rijk en Osvaldo de Pina. Hierdoor is de beschikbare spelerslijst voor dit duel weer gegroeid. Waarschijnlijk zal Thomas Verheijdt niet, of niet de gehele wedstrijd in actie komen en zullen ook Diego Liefden, Gino Mulder en Mick van der Kaa dit duel laten schieten.

 

De wedstrijd op sportpark Oosterwei van komende dinsdag begint om 20:00 en is te volgen via twitter ( @JBsupporter2800 ). D.m.v. het gebruik van #jodalp kun je meepraten over deze wedstrijd!

 

Statistieken thuis:

14-02-12: Jodan Boys - Alphense Boys   4-0   Oefenwedstrijd

08-11-11: Jodan Boys - Alphense Boys   6-3   Oefenwedstrijd

30-11-10: Jodan Boys - Alphense Boys*  2-2   3e ronde districtsbeker

10-08-10: Jodan Boys - Alphense Boys   1-1   Oefenwedstrijd

Statistieken uit:

09-08-11: Alphense Boys - Jodan Boys   0-2   Oefenwedstrijd