Voorbeschouwing Jodan Boys - ARC

20-08-2014 20:01

Komende zaterdag speelt Jodan Boys de eerste wedstrijd in het kader van de districtsbeker. In tegenstelling tot de afgelopen jaren komt Jodan Boys dit seizoen uit in de districtsbeker West I. De KNVB heeft dit seizoen een ander beleid aangenomen m.b.t. het indelen van teams, waardoor gemiddelde reisafstanden korter zouden zijn.

Voor Jodan Boys komt de indeling niet ongunstig uit, in ieder geval qua afstand. Hoewel de tegenstander van komende zaterdag, ARC, zo'n 20 kilometer verwijderd ligt van Oosterwei, is de Meern en Utrecht (Elinkwijk) ook niet echt ver en qua bereikbaarheid (direct via de A12) natuurlijk ideaal. Die laatste twee tegenstanders ontmoet Jodan Boys juist op vreemde bodem.

 

Maar eerst komt zaterdag eersteklasser ARC op bezoek. Nadat de club in 2012 na twee seizoenen uit de Topklasse degradeerde, verliep het in Alphen aan den Rijn niet zo goed meer. De club wist directe degradatie uit de Hoofdklasse in 2013 te voorkomen, maar moest meespelen in de nacompetitie. Daarin trok ARC uiteindelijk aan het kortste eind en de ploeg degradeerde naar de eerste klasse, tegenwoordig het derde niveau bij de amateurs. Daar baalde menig ARC supporter vermoedelijk wel van aangezien het in 1983/1984 voor het laatst op het derde niveau (toen 3e klasse) speelde. Kortom een ploeg die lang op hoog niveau speelde. Vanaf 1986 speelde de club 23 seizoenen op het hoogste niveau (1e klasse, Hoofdklasse of Topklasse), maar nu dus al weer voor het vierde seizoen op rij niet.

Bij ARC speelden in het verleden de gebroeders Blok een aantal jaar. Ook huidig Jodan Boys speler Mike Slottje heeft een verleden bij de club. Hij speelde in het eerste elftal van ARC toen het degradeerde uit de Topklasse en de Hoofdklasse.

 

ARC kende een aardige oefenperiode. De eerste wedstrijd tegen eersteklasser RCL werd met 4-3 gewonnen. Kersverse Hoofdklasser fc Rijnvogels won met 3-0 van ARC en afgelopen weekend werd er met 1-1 gelijk gespeeld tegen Volendam, competitiegenoot van Jodan Boys.

Voor Jodan Boys was dat ook het geval. Eerst werd er verloren van Ter Leede (1-0), gewonnen van Alphense Boys (3-0), verloren van RVVH (1-3) en deze week werd er gewonnen van GHC (4-0).

 

De wedstrijd van komende zaterdag staat onder leiding van scheidsrechter P. de Jong. De wedstrijd op sportpark Oosterwei begint om 14:30 en de toegang is gratis.

 

Historie

Jodan Boys en ARC kwamen in het verleden vaker tegen elkaar uit. In competitieverband was dit echter niet vaak. Slechts twee seizoenen stonden beide ploegen tegenover elkaar. Dit was in het seizoen 1963/1964 en 1981/1982. Al deze competitiewedstrijden gingen verloren.

In de districtsbeker kwamen beide teams elkaar vaker tegen in verloor Jodan Boys nog in de eerste ronde met 1-3 van de Alphense ploeg. Ook twee meest recente oefenwedstrijden eindigden in 3-1. In 2009 won Jodan Boys en in 2010 ARC. In die laatste wedstrijd scoorde Sander van Gool toen twee keer. Van Gool maakte dat jaar een uitstapje naar ARC, dat in de Topklasse speelde.