Voorbeschouwing Jodan Boys - Argon

15-03-2017 06:45

Zaterdag ontvangt Jodan Boys op sportpark Oosterwei streekgenoot Argon. Velen zullen Argon wel kennen aangezien de club uit Mijdrecht op de zondag in het verleden furore maakte. Echter de zondagtak werd jaren geleden opgeheven en Argon stapte over naar de zaterdag. De zaterdagtak bestond al en kwam op dat moment uit in de tweede klasse. In 2015 werd via de nacompetitie promotie naar de eerste klasse afgedwongen. Argon werd direct kampioen en lijkt op weg naar directe handhaving in de Hoofdklasse. Het zal dan nog wel wat punten bij elkaar moeten halen en hopen dat Smitshoek, fc Breukelen en Sliedrecht de club niet weten in te halen.

De ploeg uit Mijdrecht bezet momenteel de twaalfde plaats in de Hoofdklasse A met 22 punten uit 20 wedstrijden en heeft daarmee evenveel wedstrijden gespeeld als Jodan Boys, dat negende staat. De voorsprong van Jodan Boys bedraagt 4 punten op Argon.

De wedstrijd in Mijdrecht eerder dit seizoen werd door Argon gewonnen. Een goal van Wilco Kramp in de 95e minuut kostte Jodan Boys twee punten.

Argon begon na de winsterstop goed met overwinningen bij RVVH (0-2) en op Sliedrecht (3-1). Daarna nog een knap gelijkspel tegen Noordwijk waarna Zwaluwen en DFS nipt wonnen. Afgelopen weekend hield Argon na een strafschop vlak voor tijd een punt over aan de uitwedstrijd bij Spijkenisse. Hiermee komt het totaal aan behaalde punten na de winterstop op 8.

Jodan Boys speelde na de winterstop gelijk tegen RVVH en Swift en fc Breukelen, verloor nipt van Noordwijk en Zwaluwen en won van Sliedrecht. Daarmee komt het totaal aantal behaalde punten van Jodan Boys na de winterstop op 6. Verder boekte Jodan Boys na de winterstop nog een nette 6-0 overwinning op stadsgenoot Olympia in de derde ronde van de Voetbal Rijnmond Cup, maar werd gisteren uitgeschakeld door zaterdag eersteklasser VVGZ, dat na een 1-1 stand de penalties beter nam.

Het zou wel eens een spannende wedstrijd kunnen worden wan bij een overwinning van Argon wordt het gat met de middenmoot aanzienlijk kleiner. Jodan Boys zal zich ongetwijfeld zo snel mogelijk veilig willen spelen en met een overwinning op Argon komt dit doel in ieder geval een stukje dichterbij.

 

De wedstrijd van zaterdag op sportpark Oosterwei begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter G.J. Beltman.

 

Verder staan de volgende wedstrijden op het programma in de Hoofdklasse A:

Ajax - Achilles Veen

fc Breukelen - Swift

Hoek - Zwaluwen

RVVH - Noordwijk

Sliedrecht - Spijkenisse

Ter Leede - Smitshoek

DFS vrij.