Voorbeschouwing Jodan Boys - Barendrecht

23-10-2012 23:28

Komende zaterdag start Jodan Boys de tweede periode in de Topklasse met een thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Barendrecht. Na de gewonnen wedstrijd in de districtsbeker tegen HVC '10 (0-1) zullen de neuzen weer dezelfde richting op moeten en zal er met een beter spel geprobeert moeten worden op de nummer twee van de ranglijst te verslaan.

 

Barendrecht begon goed aan de competitie met een gelijkspel bij zaterdagkampioen Spakenburg. Vervolgens werd er gelijk gespeeld tegen Capelle en vervolgens werd Kozakken Boys met 0-4 verslagen. Slechts één keer verloor de ploeg. Dit gebeurde op eigen veld en wel van de huidig koploper GVVV. Zij ontnamen Barendrecht de eerste periodetitel door de inhaalwedstrijd tegen DETO Twenterand te winnen.

Barendrecht beschikt over een sterke ploeg met een aantal spelers met betaald voetbal ervaring zoals Stephan Kruithof (Sparta) en Yanick Shultz (Sparta) die dit seizoen voor het eerst in Barendrechtse dienst zijn. Ook Kerem Yilmaz (Sparta) en Mark Zegers (Almere city, Helmond Sport, fc Emmen en Fortuna Sittard) beschikken over de nodige ervaring. Verder wisselden een aantal Barendrechters met Capellenaren. Zo kwamen Marwin Richard en Bob Vermut over van Capelle en vertrokken Peter de Lange en Marvin van der Pluijm in omgekeerde richting. Christiaan Opschoor bleef gelukkig behouden voor de club. Hij was vorig seizoen namens Barendrecht topscorer met negen treffers in de Topklasse.

 

De tegenstander van zaterdag speelt voor het derde achtereenvolgende seizoen in de Topklasse. In het eerste seizoen werd de club negende, koploper van het rechterrijtje dus. Vorig seizoen ging het allemaal wat minder. Na het opstellen van een niet speelgerechtigde speler moest Barendrecht het KNVB bekertoernooi verlaten en kreeg het ook nog eens zes punten in mindering. De ploeg begon hierdoor met een flinke achterstand, maar wist zich ter nauwernood veilig te stellen. De Barendrechters spelen sinds het seizoen 1977/1978 bijna onafgebroken op het hoogste amateurniveau en werden twee keer kampioen in de Hoofdklasse. Het laatste seizoen (2009/2010) promoveerde Barendrecht dankzij het kampioenschap direct naar de Topklasse.

Jodan Boys en Barendrecht kwamen elkaar niet veel tegen in competitieverband, mede doordat Barendrecht de afgelopen 35 jaar eigenlijk alleen maar op een hoger niveau dan Jodan Boys acteerde. Slechts twee seizoen waren beide teams bij elkaar in de competitie ingedeeld. Van deze vier onderlinge ontmoetingen won Jodan Boys er twee en ook Barendrecht won twee keer. De laatste ontmoeting tussen beide teams was van 4 juni 2011. Toen versloeg Jodan Boys op sportpark Varkenoord de Barendrechters in de extreme hitte na verlenging en penalty's (bekijk hier de beelden van deze finale).

 

Voor Jodan Boys is het zaak om komende zaterdag de drie punten weer in Gouda te houden. Hierdoor kunnen de Gouwenaren de directe concurrenten voorbijgaan op de ranglijst en eventueel ook nog een groter gat met de onderdste plaatsen creeren.

Patrick Akerboom kan in de wedstrijd tegen de koploper in de Topklasse weer beschikken over een aardig fitte selectie. Alleen Diego Liefden en Mick van der Kaa zijn nog langere tijd afwezig. Thomas Verheijdt trainde dinsdag gewoon met de andere spelers mee in Gouda. Hij is hopelijk zaterdag inzetbaar. Maandag heeft hij ook gewoon meegetraind met de selectie, maar hij had nog steeds last van zijn knie. 

De wedstrijd van komende zaterdag op sportpark Oosterwei begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Harold van de Ketterij uit Goes. Hij floot eerder vier wedstrijden in de zaterdag Topklasse waarin hij totaal acht gele kaarten uitdeelde. De wedstrijd van komende zaterdag is uiteraard weer te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ) en d.m.v. #jodbar kun je meepraten over de wedstrijd.

Klik hier voor de rest van het programma in de Topklasse, de stand, eerder uitslagen van Jodan Boys en het restantprogramma.

 

Statistieken thuis:

11-12-76: Jodan Boys - Barendrecht   0-2   2e klasse A   [  1234 ]

12-12-70: Jodan Boys - Barendrecht   2-0   3e klasse B   [  1234 ]

 

Statistieken uit:

28-05-77: Barendrecht - Jodan Boys   3-2   2e klasse A   [  1234 ]

12-09-70: Barendrecht - Jodan Boys   0-2   3e klasse B   [  1234 ]