Voorbeschouwing Jodan Boys - Barendrecht

23-11-2013 17:54

Komende dinsdag staat er weer eens een midweekse wedstrijd op het programma. Nadat Jodan Boys afgelopen zaterdag genoot van een vrij weekend, worden ditmaalt de degens gekruisd met Topklasser Barendrecht. Barendrecht, vorig seizoen nog competitiegenoot van Jodan Boys in de Topklasse, is de tegenstander in de derde ronde van de KNVB districtsbeker West II.

 

Barendrecht haalde de derde ronde van de districtsbeker door in de tweede ronde stadsgenoot sv Gouda (zo) met 7-1 op te rollen. Oud Jodan Boys speler Aziz el Bouazatti maakte de eretreffer nog namens sv Gouda. De eerste ronde had Barendrecht als Topklasser overigens overgeslagen. Barendrecht bezet momenteel een 9e plaats in de Topklasse, net onder GVVV (ook 19 punten), dat de eerste periode won. Barendrecht won vandaag met 0-3 bij amateurkampioen Katwijk. Op zich een knappe prestatie, hoewel gezegd moet worden dat Katwijk een zeer slecht seizoen draait. Zij bezetten momenteel de voorlaatste plaats in de Topklasse. Barendrecht kan met de winst op Katwijk weer voorzichtig naar boven kijken. Na het verlies tegen Spakenburg (1-4) en Scheveningen (3-2) won de ploeg van trainer Jack van den Berg weer eens. De verdediging van Jodan Boys moet vooral Daniel Esajas in de gaten houden. De Barendrechtse spits heeft inmiddels 7 competitietreffers achter zijn naam staan.

Barendrecht speelde overigens afgelopen dinsdag als eerste een wedstrijd in de tweede ronde van de Voetbal Rijnmond Cup. Van zaterdag tweedeklasser Rozenburg werd met 2-0 gewonnen.

 

Bij Jodan Boys gaat het momenteel redelijk goed. De degradant uit de Topklasse bezet momenteel de 7e plaats in de Hoofdklasse B, maar heeft toch wel een paar slechte beurten gemaakt in de Hoofdklasse B. Vooral het begin van de competitie begon matig en later nog het verlies tegen fc 's-Gravenzande (4-0) en Achilles Veen (2-1), zorgen ervoor de er voorlopig nog niet bovenin meegedaan wordt. In de districtsbeker eindigde Jodan Boys als poulewinnaar door eenvoudige winst op Rijsoord (3-1) en Haaglandia zaterdag (0-5). De midweekse wedstrijd tegen VELO (0-1) werd maar nipt gewonnen. Daarna mocht Jodan Boys het in de tweede ronde opnemen tegen vv Spirit uit Oudekerke aan den IJssel, een club waartegen Jodan Boys vroeger regelmatig uitkwam in competitieverband. Thuis op sportpark Oosterwei won de ploeg van trainer Akerboom met 5-0 (bekijk hier de samenvatting).

Jodan Boys treft in de derde ronde dus al een moeilijkere tegenstander, toch is de ploeg niet kansloos tegen de Topklasser. Afgelopen seizoen werd er twee keer gelijk gespeeld en eerder won Jodan Boys na strafschoppen de RTV Rijnmond Cup ten koste van Barendrecht..

Trainer Akerboom kan weer beschikken over een nagenoeg fitte selectie en zal vermoedelijk kiezen voor een nagenoeg dezelfde opstelling als vorige week in de gewonnen wedstrijd tegen Kloetinge (2-0).

 

De wedstrijd Jodan Boys - Barendrecht op sportpark Oosterwei begint komende dinsdag om 20:00 en staat onder leiding van scheidsrechter Suleiman Ifrandi uit Waddinxeen. Ifrandi floot eerder al 6 wedstrijden in de zaterdag Hoofdklasse, waarvan 4 in de Hoofdklasse B. Ifrandi vergaf in deze 6 wedstrijden totaal 29 gele en 4 rode kaarten.

De wedstrijd Jodan Boys - Barendrecht is weer te volgen via Twitter ( @JBsupport er2800 ) en d.m.v. het gebruik van #jodbar kun je meepraten over de wedstrijd.

 

Klik hier voor de rest van het programma en de stand in de Topklasse.

 

 

Historie Barendrecht - Jodan Boys

Barendrecht is opgericht in 1926 en speelt voor het vierde achtereenvolgende seizoen in de Topklasse. In het eerste seizoen werd de club negende, koploper van het rechterrijtje dus. Twee seizoenen geleden ging het allemaal wat minder. Na het opstellen van de niet speelgerechtigde Marvin van der Pluijm moest Barendrecht het KNVB bekertoernooi verlaten en kreeg het ook nog eens zes punten in mindering. (Marvin van der Pluijm is, na één seizoen Capelle, dit jaar in dienst van Jodan Boys komen voetballen.) De ploeg begon hierdoor met een flinke achterstand, maar wist zich ter nauwernood veilig te stellen. Vorig seizoen deed Barendrecht het een stuk beter. De ploeg eindigde uiteindelijk op een nette tweede plaats in de Topklasse, twee punten achter kampioen Katwijk. De Barendrechters spelen sinds het seizoen 1977/1978 bijna onafgebroken op het hoogste amateurniveau en werden twee keer kampioen in de Hoofdklasse. Het laatste seizoen (2009/2010) promoveerde Barendrecht dankzij het kampioenschap direct naar de Topklasse.

Jodan Boys en Barendrecht kwamen elkaar niet veel tegen in competitieverband, mede doordat Barendrecht de afgelopen 35 jaar eigenlijk alleen maar op een hoger niveau dan Jodan Boys acteerde. Slechts twee seizoen waren beide teams bij elkaar in de competitie ingedeeld. Van de zes onderlinge ontmoetingen in competitieverband won Jodan Boys er twee, werd er twee keer gelijk gespeeld en ook Barendrecht won twee keer. De laatste ontmoeting dateert van vorig seizoen. In de Topklasse eindigde beide duels toen in 1-1.. Ook kwamen beide teams in de finale van de RTV Rijnmond Cup (voorloper van de Voetbal Rijnmond Cup) tegen elkaar in actie. Toen versloeg Jodan Boys op sportpark Varkenoord de Barendrechters in de extreme hitte na verlenging en penalty's (bekijk hier de beelden van deze finale).

 

Statistieken thuis:

27-10-12: Jodan Boys - Barendrecht   1-1   Topklasse     [TH1234 ]

11-12-76: Jodan Boys - Barendrecht   0-2   2e klasse A   [  1234 ]

12-12-70: Jodan Boys - Barendrecht   2-0   3e klasse B   [  1234 ]

 

Statistieken uit:

06-04-13: Barendrecht - Jodan Boys   1-1   Topklasse     [TH1234 ]

04-06-11: Barendrecht - Jodan Boys*  2-2   Rijnmond Cup (finale)

28-05-77: Barendrecht - Jodan Boys   3-2   2e klasse A   [  1234 ]

12-09-70: Barendrecht - Jodan Boys   0-2   3e klasse B   [  1234 ]

* Wint met penalty's