Voorbeschouwing Jodan Boys - Bennekom

13-03-2012 18:04
Zaterdag staat er wederom een belangrijke wedstrijd op het programma voor Jodan Boys. Middenmoter Bennekom komt op bezoek in Gouda en Jodan Boys moet winnen om nog een kans te maken op het kampioenschap.
Met vier punten achterstand op nummer 1 (Huizen) en één punt achterstand op Quick Boys is het hopen op een misstap van één van deze ploegen aankomende zaterdag.
 
Bennekom draait een goed seizoen. De club doet bovenin aardig mee. Hoewel de Bennekommers momenteel de zevende plaats bezetten, ligt de vierde plaats op de loer. Met het winnen van de inhaalwedstrijd tegen Young Boys zou de club weer over Ter Leede heen gaan.
Bennekom beschikt over een sterke selectie en heeft met Moelijker en Rensen twee keepers met veel betaald voetbal ervaring. Ook Rence van der Wal en Kevin Sissing hebben veel betaald voetbal ervaring bij onder andere Go Ahead Eagles en de Graafschap. Zij zijn beide verantwoordelijk voor de helft van alle competitietreffers. Voor de Jodan Boys verdedigers is het dus oppassen voor dit duo. Overigens is het ondanks de ervaren keepers niet moeilijk gebleken om te scoren tegen Bennekom. De ploeg kreeg ook al 27 tegendoelpunten te verwerken. Bennekom draait overigens de tijd niet erg goed. Na een goed begin, van de eerste 10 wedstrijden werden er 7 gewonnen, werd er in de laatste 8 wedstrijden slechts 1 keer gewonnen.
Jodan Boys won in de uitwedstrijd overigens eenvoudig van Bennekom. Het werd 0-3 voor Jodan Boys.
 
Jodan Boys is net als in de eerste seizoenshelft aardig bezig. Tot nu toe werden er 3 wedstrijden gewonnen, werd er 1 keer gelijk gespeeld en gingen er twee wedstrijden verloren. Als het Jodan Boys lukt om nog even een tandje bij te zetten, dan moet het mogelijk zijn om in ieder geval een plekje in de nacompetitie af te dwingen.
Voor zover bekend kan Patrick Akerboom zaterdag beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Het is nog even de vraag of Mo Bellahcen weer inzetbaar is. Ook is het te hopen dat Sander van Gool, die aan het einde van het seizoen vertekt, Jodan Boys toch nog even aan een aantal overwinningen kan helpen. Laten we hopen dat hij en enkele collega’s nog niet met hun hoofd bij hun nieuwe club zitten.....
 
De wedstrijd op sportpark Oosterwei begint komende zaterdag om 14:30. De wedstrijd staat onder leiding van Peter van Gijzen uit Goudswaard. Van Gijzen floot eerder in de Hoofdklasse A de wedstrijden Zwaluwen ’30 – Sportlust ‘46 en Ter Leede – Young Boys. In beide wedstrijden werd slechts één gele kaart vergeven en in beide wedstrijden won de thuisploeg ruim (4-2 en 4-0).
De wedstrijd Jodan Boys - Bennekom is aankomende zaterdag te volgen via Twitter: @JBsupporter2800. Je kunt dan ook meepraten d.m.v. het gebruik van #jodben. Ook is de wedstrijd te volgen via Radio Gouwestad op 106.2 FM (97.7 FM via de kabel).
 
 
Statistieken ontmoetingen thuis
08-05-10: Jodan Boys – Bennekom  4-1  Hoofdklasse B [ H1234 ]
04-04-09: Jodan Boys – Bennekom  4-0  Hoofdklasse B [ H12345]
 
Statistieken ontmoetingen uit
15-10-11: Bennekom – Jodan Boys  0-3  Hoofdklasse A [TH1234 ]
12-12-09: Bennekom – Jodan Boys  3-2  Hoofdklasse B [ H1234 ]
08-11-08: Bennekom – Jodan Boys  3-1  Hoofdklasse B [ H12345]