Voorbeschouwing Jodan Boys - CVC Reeuwijk

13-10-2013 14:14

Komende dinsdag speelt Jodan Boys een thuiswedstrijd tegen zaterdag derdeklasser CVC Reeuwijk. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de eerste ronde van de Voetbal Rijnmond Cup.

De tegenstander van Jodan Boys komt uit in de derde klasse B en bezet daar momenteel een achtste plaats. Na zes wedstrijden heeft de club acht punten behaald en staat momenteel één plaats boven sv Gouda. Afgelopen zaterdag won CVC Reeuwijk de uitwedstrijd tegen PPSC met 1-4. De ploeg van trainer Omar Khan doet het dus niet slecht en zal misschien wel hopen op een plek in de nacompetitie. Khan, vorig seizoen nog assisten trainer bij Topklasser Barendrecht, waar hij overigens ook de B1 trainde. Verder was hij eerder trainer bij Sparta fc Dordrecht en Alexandria '66. Khan raakte zelf geblesseerd aan zijn knie toen hij 19 was en moest noodgedwongen stoppen, waarna hij het trainersvak verkoos.

Bij CVC Reeuwijk speelde Norbert van Keulen, die ook twee seizoenen het Jodan Boys shirt droeg. Van Keulen vertrok echter bij CVC Reeuwijk om een wereldreis te maken.

 

Gezien het klasseverschil zal het in de lijn der verwachtig liggen dat het een eenvoudige avond zal worden voor Jodan Boys. Toch moet er voor dit soort onderschatting gewaakt worden aangezien een ploeg als CVC Reeuwijk niks te verliezen heeft tegen een voormalig Topklasser.

Jodan Boys is de laatste weken in goede doen. Van de 14 wedstrijden die er tot nu toe gespeeld zijn dit seizoen, werd er slechts twee keer verloren en twee keer gelijk gespeeld. Dieptepunt was de competitiestart. De eerste twee wedstrijden gingen verloren, maar dit is inmiddels al weer een maand geleden. Patrick Akerboom kan komende dinsdag beschikken over een fitte selectie. Toch zullen er dinsdag veel spelers speeltijd krijgen die de afgelopen weken weinig gespeeld hebben met het eerste vanwege blessures of andere redenen. Toch zal de wedstrijd tegen CVC Reeuwijk als echte regioderby bijzonder zijn. De kans dat beide ploegen elkaar de komende tijd nog zullen ontmoeten zal namelijk klein zijn.

 

De wedstrijd van komende dinsdag begint om 20:00 op sportpark Oosterwei en staat onder leiding van dhr. van der Kraan. Uiteraard is de wedstrijd weer te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ) en d.m.v. het gebruik van #jodcvc kun je meepraten over de wedstrijd.

Klik hier voor het programma en de uitslagen van regio 1 in de Voetbal Rijnmond Cup.

 

Historie

CVC Reeuwijk is opgericht in 1968 en speelde het eerste jaar voornamelijk vriendschappelijke wedstrijden, mede doordat het inschrijven bij de KNVB de club nogal moeilijk afging. In het seizoen 1969/1970 kwam de ploeg voor het eerst uit in de Goudse Voetbal Bond en werd daar direct kampioen in de 3e klasse en het seizoen daarop ook in de 2e klasse. In 1971/1972 eindigde CVC Reeuwijk in de 1e klasse van de GVB op een zesde plaats, om vervolgens het seizoen daarna kampioen te worden. Toen mocht CVC Reeuwijk dus deelnemen aan de competitie in de vierde klasse van de KNVB. Een groot succes was dit niet. Na twee seizoenen, een negende en elfde plaats, was het al weer voorbij. Daarna duurde het elf jaar voordat de ploeg weer kampioen werd in de 1e klasse van de GVB, om vervolgens weer één seizoen terug te keren in de vierde klasse KNVB. De ploeg deed dit dansje nog een aantal keer na tot halverwege de jaren '90. Toen werd overigens de GVB opgeheven en kon men eigenlijk ook niet meer degraderen. De ploeg degradeerde nog wel naar de vijfde klasse, die van 1996 tot en met 2009 bestond. Momenteel komt CVC Reeuwijk voor het vijfde achtereenvolgende seizoen uit in de derde klasse. Op KNVB niveau werd de club overigens nog nooit kampioen. Ondanks het feit de beide clubs op zaterdag spelen en hemelsbreed slechts vijf kilometer uit elkaar liggen, zijn beide clubs elkaar in competitieverband nog maar weinig tegen gekomen. In vier seizoen speelden beide clubs 8 keer tegen elkaar. Jodan Boys won 5 keer, er werd 1 keer gelijk gespeeld en Jodan Boys verloor zelfs nog 2 keer van CVC.

 

Statistieken competitiewedstrijden thuis:

07-09-91: Jodan Boys - CVC Reeuwijk  6-0  4e klasse B  [  1234 ]

28-04-90: Jodan Boys - CVC Reeuwijk  8-1  4e klasse B  [  1234 ]

15-04-89: Jodan Boys - CVC Reeuwijk  0-1  4e klasse B  [  1234 ]

28-04-86: Jodan Boys - CVC Reeuwijk  0-0  4e klasse B  [  1234 ]

 

Statistieken competitiewedstrijden uit:

07-12-91: CVC Reeuwijk - Jodan Boys  1-3  4e klasse B  [  1234 ]

18-11-89: CVC Reeuwijk - Jodan Boys  0-1  4e klasse B  [  1234 ]

12-11-88: CVC Reeuwijk - Jodan Boys  4-2  4e klasse B  [  1234 ]

07-09-85: CVC Reeuwijk - Jodan Boys  0-1  4e klasse B  [  1234 ]